V domě v Libocké ulici začalo hořet ve středu kolem poledne, dým byl díky jasné obloze vidět na kilometry daleko. „Na místo vyrazili hasiči z Petřin, Smíchova, Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu a Letiště Václava Havla,“ informovali pražští hasiči. Začala podle nich hořet střecha budovy, která měla být vybydlená. Následné informace ale naznačovaly, že se v budově mohl nacházet člověk, proto do akce vyrazili také kynologové městské policie se služebními psy. Ti ale místo označili jako negativní.

Pod kontrolu hasiči plameny dostali ve 12:40. „Podařilo se zabránit dalšímu rozšíření požáru na lesní porost a do Obory Hvězda,“ popsali. Shořely ale nosné části střechy. Na místo proto dorazil statik, jenž budovu označil jako nestabilní a rozhodl o její demolici. Ulice je uzavřená. Proč začalo hořet, budou vyšetřovatelé zjišťovat, škoda je ale podle nich nulová. 

Neštěstí omezuje i dopravu. „Autobusové linky 108, 168 a 191 jsou mezi Petřinami a Libocí obousměrně odkloněny přes Bílou Horu. Zastávky Libocká a Litovický potok nejsou obsluhovány, počítejte se zpožděním spojů,“ upozornili zástupci Pražské integrované dopravy na twitteru.

Video
Video se připravuje ...

Budovu u Obory Hvězda zachvátily plameny. Aktu.cz

Fotogalerie
7 fotografií