„V Praze na křižovatce ulic Ječná a Sokolská došlo ke střetu tramvaje a dvou chodců,“ informovali pražští policisté. Krátce nato začal boj o život - první záchranáři byli na místě během tří minut a další třičtvrtěhodinu oba sražené chodce s největším nasazením resuscitovali.

U obou mužů ve věku cca 60 let zajistili dýchací cesty, napojili je na monitor, provedli veškeré život zachraňující úkony. Bohužel se přes veškerou jejich snahu ani jednoho muže zachránit nepodařilo,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana byl jeden člověk zaklíněn pod tramvají. Policie okolnosti nehody prošetřuje, k dispozici má i záznam z kamer. Oba chodci podle Hulana přecházeli po přechodu pro chodce, není ovšem známo, zda šli na červenou, nebo na zelenou. Svědci události, kteří byli na místě, však uvedli, že muži přecházeli na červenou a tramvaj je zpoza auta téměř nemohla vidět.

Nehoda nezasáhla do Sokolské ulice, která je frekventovanou částí pražské magistrály a po které jedou auta z centra směrem na Nuselský most.

Odstraňování nehody blokovalo jeden jízdní pruh, doprava v místě stála, nejezdily tramvaje. „V úseku Karlovo náměstí - Náměstí Míru je zavedena náhradní autobusová doprava X22,“ informoval dopravní podnik na webu s tím, že linky 6, 16 a 22 jedou odklonem.

Fotogalerie
10 fotografií