Z Kampy se průvod vydal přes most Legií na náměstí Václava Havla u Národního divadla. Tady se k průvodu přidala také malá dechová kapela.

„Majálesem si připomínáme také 60. léta a hnutí hippies, které bylo protiválečné a mírové. Kromě historických konotací ale je důležité, aby se nový král Majálesu dokázal domluvit s mocenskými strukturami a prosadit přání studentů,“ řekl jeden z mluvčích na piazzettě Národního divadla, kde se následně všichni účastníci rozestavili do mírového znaku hippies a vyfotografovali.

V průvodu byly k vidění například historické kostýmy z doby Rudolfa II. včetně kata s lahví hruškovice v ruce. Jela v něm i replika automobilu studentů z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy nebo žlutá ponorka podobná té od Beatles. Někteří studenti nesli transparenty s hesly jako Vešel jsem na peďák a je ze mne žebrák či Stop xenofobii, rasismu a strachu.

Hlavní slavnost se koná na Ovocném trhu a v areálu Karolina, kde jsou na programu hudební a divadelní představení, čtení poezie nebo ohňová show.

V Praze se v sobotu 29. dubna konal již jeden majáles, který vyrazil průvodem z křižovatky ulic Jungmannovy a Vodičkovy v Praze 1 směrem na Strossmayerovo náměstí a ze stanice metra C Vltavská směrem do Letňan. Tam na několika pódiích hrály až do pozdních hodin různá hudební uskupení.

Fotogalerie
5 fotografií