Děti přišly na svět 20. prosince v plzeňské fakultní nemocnici. „Rodila jsem císařským řezem v ukončeném 35. týdnu, holčičky byly plně vyvinuté, dýchaly samy,“ popsala maminka Michaela.

Tři malé krasavice se rodičům podařilo počít přirozenou cestou. „Chtěli jsme Matýskovi (2) pořídit sourozence. Čekala jsem dvojčata, ale loni v lednu jsem o ně přišla. Pak jsem říkala, ať jsou klidně tři, hlavně ať je vše v pořádku,“ vzpomíná Michaela.

A její přání bylo vyslyšeno. „Na prvním ultrazvuku byla vidět dvě srdíčka. Že jsou tři, se zjistilo na dalším ultrazvuku v 11. týdnu. S paní doktorkou jsme si poplakaly, moc nás to dojalo. Partner tomu ze začátku nechtěl ani uvěřit,“ popisuje s úsměvem Michaela.

Rodina se před třemi měsíci přestěhovala z Plzně do většího bytu v Dobřanech. „Celý jsme ho upravili. Nedaleko bydlí moji rodiče, mamka mi bude chodit pomáhat,“ řekla Michaela.

„Já jsem z dvojčat, můj táta zjišťoval, jestli jsme v rodině někdy měli trojčata, ale na žádné nepřišel. Ani u partnerky o žádných nevědí. Ty naše jsou první,“ dodal táta Jiří.

Rodičům trojčat se rozhodla do začátku pomoci i obec. „Schválili jsme pro ně peněžitý dar ve výši 20 tisíc korun. Budou mít také do tří let věku dětí vyhrazené parkovací místo před domem,“ řekl starosta Dobřan Martin Sobotka.

Fotogalerie
10 fotografií