Mladík (24) se rozhodl na začátku dubna pomstít svému zaměstnavateli, který mu na dohodu umožnil pracovat v jeho zemědělském družstvu ve Svobodných Heřmanicích. Jenže když došlo na výplatu, nedostal pár stokorun a v mladíkovi se vzpěnila krev. Budu se mstít, rozhodl se.

Vzal jeden z granátů, které ještě pamatují druhou světovou válku, a hodil ho přímo k domu majitele. Shodou náhod nevybuchl, i když byl plně funkční. O dvě hodiny později se proto mstitel rozhodl hodit granát i do zemědělského družstva, vzdáleného jen tři sta metrů od domu majitele! To už granát vybuchl a exploze způsobila škodu přes sto tisíc! 

„V zemědělské budově se zrovna nikdo nenacházel, výbuch poškodil jen přilehlé budovy,“ uvedl kriminalista Petr Vítek. Mladíkovu touhu po mstě to ale neuspokojilo. Zaměstnavateli ukradl i terénní auto, se kterým schválně naboural policejní vůz v Horním Benešově a způsobil škodu 50 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Kamerový záznam zachycující naražení terénního vozu do policejního facebook

Auto chtěl utopit, ale boural

Kvůli tomu se do případu zapletl i jeho o rok mladší kamarád (23), který mu úmyslnou nehodu poradil. Očividně nemá rád policisty, už v minulosti na ně totiž najížděl autem a byl za to trestán.

Čin se snažil mladík zamaskovat. Rozhodl se, že auto utopí v lomu ve Svobodných Heřmanicích. Cestou ale boural tak vážně, že auto nebylo pojízdné. Vůz dokonce i podpálil. 

Spravedlnosti unikali poměrně dlouho, policie je zadržela až po dvou měsících. Vyšetřovatelé zjišťují, jak se ke granátům z druhé světové války mladík dostal.

„Starší z mužů je obviněn z krádeže, poškození cizí věci a nedovoleného ozbrojování a je stíhán vazebně. Mladší, který byl už v minulosti trestně stíhán, je obviněn z nadržování i poškození cizí věci či maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal Petr Vítek s tím, že oběma mladíkům hrozí až pět let vězení.

Video
Video se připravuje ...

Záznam z tiskové konference policistů k objasnění nabourání služebního vozu v Horním Benešově Blesk.cz/Karel Dostál