Provozovatel dostal v minulosti pokuty ve výši několika desítek tisíc korun, nyní mu hrozí postih až jeden milion. Do části výrobních prostor navíc inspektory ani nepustil, přestože ho upozornili, že je to jeho povinnost.

V zázemí prodejny inspektoři našli balené neoznačené škvařené vepřové sádlo ve vaničkách, škvarky a vepřové maso naložené v solném láku. V prodejně pod chladicí vitrínou bylo škvarkové sádlo a ve skladovací chladírně v zázemí provozovny balené neoznačené mleté hovězí maso a vepřová střeva se špejlí.

„Při hloubkové kontrole jsme v zázemí prodejny našli nádobu s 15 litry krve. Provozovatel přiznal, že naložené maso je přichystáno na výrobu v jeho prodejně a nalezené masné výrobky byly také vyrobeny v této provozovně. A to i přes to, že nebyla pro výrobu masných produktů registrovaná u krajské veterinární správy,“ uvedla Státní veterinární správa ve zprávě.

Na místě tak nařídili inspektoři zlikvidovat 87 kilogramů masných výrobků na náklady prodejce. Do doby jasného prokázání původu pozastavili nakládání s téměř 13 kilogramy výrobků od dalších dodavatelů. Při kontrole navazujících prostor byly ve dvoře nalezeny dvě udírny i s příslušenstvím.

VIDEO: Ředitel SVS Zbyněk Semerád o problémech s dovozovými vejci.

Video
Video se připravuje ...

Ředitel Státní veterinární správy Zbyněk Semerád o problémech s dovozovými vejci. Pokuty dostal Albert a Kaufland. Blesk / Zuzana Štíchová

Fotogalerie
4 fotografie