Do Brna přijelo podle policie vlakem 420 Baníkovců. „Před začátkem zápasu jsme řešili jen drobné výtržnosti,“ řekla Blesku policistka Andrea Cejnková. Část příznivců Baníku se před příchodem na stadion vymočila na plot, pak spořádaně zmizela v sektoru vyhrazeném pro hosty. Ten brněnská policie přísně oddělila od koridorů pro domácí fanoušky. Vzduchem tak létaly jen obvyklé nadávky.

Žádný velký zákrok ani zatčení či zadržení policie před zápasem v Brně nepodnikla. „Na stadion jsme nepustili pár lidí, kteří byli zjevně opilí a motali se,“ řekla Cejnková. Atmosféra při utkáních Zbrojovky a Baníku je vždy vyhrocená. Hoši z tvrdého jádra se vzájemně kvůli klubovým barvám považují za úhlavní nepřátele a nenávidí se. A vyhladovělá Ostrava se vrátila do 1. ligy po roční přestávce.

V ulicích Brna čekalo na Baníkovce 100 strážníků, 32 těžkooděnců, 6 psovodů a 10 speciálních dopravních hlídek. Další tři až čtyři stovky mužů vyslala do ulic i státní policie, v záloze jsou připraveny i speciálně vycvičené jízdní jednotky.

Fotogalerie
14 fotografií