„Celý areál má více než 15 hektarů, to prostě neuhlídáte. Člověk stěží pochopí, co si podobní jedinci dokazují. V současné době se budeme snažit udržovat sochy, informační tabule, ale také Karkulku a mostky přes Gránický potok v takovém stavu, jako byly před útoky vandalů,“ reagoval ředitel Městských lesů Znojmo Zdeněk Trojan.

Na naučné stezce mloka Huga „úřadovali“ ničitelé už v letech 2015 a 2016. Obětí neurvalců se stala řada soch zvířat stejně jako dřevěné naučné pexeso.

Radnice posílila pro obhlídku přírodního areálu hlídky strážníků, které se zaměří především na podvečerní hodiny a víkendy. Zároveň apeluje na návštěvníky, aby si při návštěvě Gránického údolí více všímali podezřelých aktivit.

Naučnou stezku s Mlokem Gránickým připravily Městské lesy Znojmo a otevřely před třemi roky. Kromě informačních panelů zde vznikl přírodní dětský park, po trase jsou rozmístěny dřevěné sochy běžných druhů lesních zvířat v nadživotní velikosti a další díla z dílny řezbáře Martina Lichevníka.

Případy nepochopitelného vandalismu vyšetřuje policie, pachatel či pachatelé zatím unikají. „V případě dopadení jim hrozí až rok vězení,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

VIDEO: Vandalové čmárali po Praze.

Video
Video se připravuje ...

Vandalové počmárali půlku Prahy – neznáte je? Policie ČR

 

 

Fotogalerie
7 fotografií