K nehodě došlo v pondělí kolem 22. hodiny. „Řidiče při služební jízdě  postihla náhlá zdravotní indispozice, vůz vyjel ze silnice. Utrpěl zranění stejně jako jeho spolujezdec,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Auto vjelo do potoka vedle silničního mostu.

Výši škody policie tají. Vyšetřování si podle Komárové převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). „Jde o standardní postup,“ dodala mluvčí.

Podle aktuálně.cz seděl v autě společně s řidičem i zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kurliš. „Muž středního věku utrpěl cévní mozkovou příhodu. Ve vážném stavu byl dopraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Tamtéž skončil i jeho kolega, u kterého je podezření na vážné poranění páteře,“ řekla Blesku mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Video
Video se připravuje ...

Moc malé auto pro velkého muže: Obtíže policejního šéfa s novým BMW Aktuálně.cz


Policie auto představila začátkem května. Na jižní Moravě se v něm za volantem měli střídat speciálně vycvičení šoféři z jejích řad. „Jen v Jihomoravském kraji je jich 11 vyškoleno na řízení sportovních vozů a zřejmě každý si bude chtít vyzkoušet, jak se v tomto voze jezdí,“ podotkl tehdy vedoucí oddělení silničního dohledu Dopravní Policie ČR Jihomoravského kraje Radovan Raich.

Hybrid zapůjčila policii společnost BMW ČR. Jeho cena se pohybuje kolem 4 milionů korun. „V této chvíli případ šetří GIBS, neznáme tudíž ani rozsah poškození automobilu. Vyčkáme na její závěry. Na naší spolupráci, tedy zápůjčce ve prospěch Policie ČR, se nic nemění,“ řekl Blesku PR manažer BMW ČR David Haidinger. Znamená to, že po ukončení vyšetřování BMW automobil opraví a vrátí zpět policistům. „Vůz má pochopitelně havarijní pojistku, z níž bude oprava hrazena,“ dodal Haidinger.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté budou dohlížet na řidiče v BMW i8, zrychlit z 0 na 100 km/hod dokáže za 4,4 sekundy. Hynek Zdeněk

Auto je vybaveno dvěma motory, které mohou fungovat naprosto samostatně. Vepředu je elektromotor a vzadu spalovací motor. Hybrid dokáže jet rychlostí až 296 km/hod. a z 0 na 100 km/hod. dokáže zrychlit za 4,4 sekundy.

Zápůjčka superrychlého auta do policejních rukou byla ohraničena půl rokem případně najetím 20 tisíc kilometrů.

Fotogalerie
20 fotografií