„Trénujeme v pondělí a ve středu hodinu až hodinu a půl. Ujedeme přitom vždy asi deset kilometrů. Díky tomu jsme v dobré zdravotní kondici. Nechali jsme si tady měřit tlak a vše bylo v pořádku,“ pochlubil se Blesku kapitán dračí lodi Veteránů Brno Antonín Michálek (74).

Ve své posádce nepatří ani zdaleka mezi nejstarší. „Leonardo je o půl roku starší, Mirek o dva roky a nejstaršímu členu posádky je 82 let, takže jsem skoro junior. Věkový průměr přesto máme 69 let, kazí nám ho mladíci,“ směje se.

Kromě vesel i ping-pong

Michálek má dostatek energie ještě i na další tréninky. „V úterý hraji stolní tenis a ve čtvrtek jdu ještě na jeden trénink dračích lodí. Jezdím i na kole, ale bolí mne zápěstí, tak ujedu v kuse jen tak 30 až 50 kilometrů,“ dodal kapitán lodi.

Veteráni Brno vyjíždějí nejčastěji jen k závodům, které nejsou příliš vzdálené od moravské metropole. „Jako penzisté máme omezený rozpočet. Nedávno jsme například ale startovali v Trenčíně, kde jsme zajeli 5. nejlepší čas z 11 lodí, které jely závod na 4,4 kilometru. Nejsme už žádní rychlíci, vyhovují nám víc delší tratě, než sprinty,“ vysvětlil Michálek.

VIDEO: Takto vypadaly v sobotu 14. července závody dračích lodí na Mušovském jezeru.

Fotogalerie
8 fotografií