Zeptali jsme se přímo školáků, jak si představují ideální školu a dověděli jsme se velmi zajímavé postřehy:

Lukáš, 8 let: Přál bych si, aby ve škole bylo víc živých zvířat a zábavy, třeba akvárium na chodbě i ve třídě a taky lezecké stěny. A taky bych se chtěl víc učit na tabletu, aby měl každý svůj.

Anička, 6 let: Mně by se líbilo, kdyby za námi mohli do školy chodit i rodiče a třeba nám někdy pomáhat. Nebo aspoň kdybychom měli vyučování společně s bráchou.

Jonáš, 10 let: Bylo by dobré, kdybychom se nemuseli přezouvat a mohli jsme sedět po jednom a nenosit tak velké tašky, jako je to třeba v Americe. A o přestávkách aby šlo třeba hrát basket nebo jít ven.

Antonín, 12 let: Mně baví kreslit a tvořit a líbilo by se mi, kdyby šlo dělat víc věcí na velkém prostoru, malovat na zdi, podlahy, obří papíry a tak. Lavice jsou moc malé.

Sebastian, 9 let: Hlavně bych zrušil známky. A taky víc propojil hodiny a přestávky. A každý by mohl mít svůj stůl a v něm zabudovaný displej, jako dotykovou obrazovku.

Aby se situace alespoň některých škol změnila a mohly dětem splnit alespoň část jejich přání, spustila společnost Procter & Gamble tuto soutěž, ve které můžete pro svého favorita hlasovat i Vy.

„Naším cílem je vytvořit dětem ve škole inspirativní atmosféru, která podpoří jejich zdravý vývoj a osobnostní růst. Školní prostředí, ve kterém žáci tráví podstatnou část dne, má velký vliv na jejich výsledky a motivaci. Chtěli bychom zprostředkovat vřelou, přátelskou a domácí atmosféru,“ vysvětluje Matej Podobnik, manažer korporátní komunikace Procter & Gamble.

 „Naši zákazníci se často aktivně účastní našich charitativních akcí. Rádi bychom je i tentokrát pozvali, aby pomohli zlepšit prostředí pro vzdělávání českých školáků,“ vyzvala Andrea Bělohradská z oddělení reklamy Penny Market s.r.o.

Školy budou soutěžit na stránkách www.pomahame-skolam.net, kde budou moci zákazníci Penny Marketu po zakoupení vybraných značek Procter & Gamble (Ariel, Bonux, Jar, Pampers, Always, Gillette, Discreet, Naturella, Lenor, Tide, Head & Shoulders a Old Spice) prostřednictvím kódu z účtenky hlasovat pro jednu ze škol. Tři školy s nejvyšším počtem hlasů získají finanční prostředky na zlepšení prostředí pro vzdělávání školáků. Celkem se hraje o 450 000 Kč. I bez účtenky můžete hlasovat pro kresby žáků na téma „Jak vypadá ideální škola“. 3 kresby, které obdrží nejvíce hlasů, vyhrají 5 000 Kč na školní výlet.