Konzumenti rádi zkoušejí nová a méně obvyklá piva

Změny na pivním trhu potvrzuje nejen rostoucí popularita jedenáctistupňového ležáku Zubr Grand, čerstvého vítěze soutěže České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv, ale také stále se rozšiřující nabídka pivních limitovaných speciálů, které se v nabídce objevují během roku.

„Pivní trh byl dlouhodobě velmi konzervativní, ale to se v posledních letech zásadně změnilo. Jsem za to velmi rád. My jsme s prvními speciály začali přicházet již před více než pěti lety, kdy silnější a netradiční piva byla na českém trhu spíše výjimkou a velmi rychle jsme u konzumentů našli kladnou odezvu. Nyní bych řekl, že zpestření stálého sortimentu limitovanými nabídkami a pivními speciály konzumenti očekávají a považují ho za samozřejmost a my jejich poptávce vycházíme vstříc,“ komentuje vývoj pivního trhu Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Autor: Pivovar ZUBR

V loňském roce pivovar Zubr představil šest pivních speciálů, v roce letošním jich bude sedm. Převážná část z nich se na trhu objevuje v období podzimu a zimy, kdy lidé dávají přednost silnějším pivům. V současné době tak mohou milovníci zlatého moku ochutnat Zubr Grand z prvního chmele, speciální edici, která byla uvařena z ručně načesaného chmele, Svatomartinské pivo, polotmavý speciál, který je ideálním společníkem ke svatomartinské huse a koncem listopadu se pak objeví nejsilnější a nejprodávanější speciál pivovaru, čtrnáctistupňový Zubr Maxxim.

Kvalitní regionální suroviny jsou základem

Nejen široká nabídka je to, co lidé v dnešní době od piv očekávají. „Stále větší roli hraje také kvalita a důraz na tradici. Proto si pivovar Zubr si zakládá na tradičním způsobu výroby piva, originálních recepturách, kvalitních regionálních surovinách a dlouhé době zrání v ležáckém sklepě, a to již 144 let,“ říká Tomáš Pluháček.

Autor: Pivovar ZUBR

Surovinám jednoznačně dominuje tršický chmel a hanácké slady. Kdo chce vyrábět kvalitní pivo, potřebuje kvalitní chmel, pivovar Zubr proto spolupracuje s místními chmelaři v Tršicích a Kokorách, kde se pěstuje tradiční česká odrůda aromatického chmele – Žatecký poloraný červeňák. Ten patří k nejkvalitnějším chmelům na světě. Rostoucí obliba piv se zubrem ve znaku je pak důkazem, že sázka na kvalitu a poctivou výrobu se vyplácí.

Autor: Pivovar ZUBR