Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Rozcvička, sprcha a snídaně: 4 rady pro zdravý ranní rozjezd!

/
  • Ranní rozjezd by vás měl připravit na celý den. Idální je začít rozcvčkou, sprchou a snídaní.
    9. května 2017 ● 09:18

    Ranní rozcvičku máme spojenou s tábory a školami v přírodě. Pro mnohé je tak jen úsměvnou vzpomínkou. Jenže chyba! Rozcvičku a následně zdravý ranní rozjezd byste měli zařadit do každodenního rituály i nyní!

     

  • 1.

    Stačí 10 minut

    Ranní rozcvičení přitom není žádná věda, dokonce na něj stačí úplná chvilička – 10 minut. Nejlepší je se po ránu pořádně protáhnout. Otevřete okno a začněte dýchat. Poté začněte cviky na rozhýbání krku, pokračujte zády, obzvláště pokud máte sedavé zaměstnání a následně protáhněte nohy. Neměli byste jít přes bolest, ale místo toho byste měli cítit energii, harmonii, pozitivní naladění. Pokud chcete rozcvičku ještě více posunout, můžete zkusit sestavy z jógy a pozdravy slunci.

    Ranní rozjezd by vás měl připravit na celý den. Idální je začít rozcvčkou, sprchou a snídaní.
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Rychlá sprcha

    Po rozcvičce by měla následovat rychlá ranní sprcha, zejména pokud trpíte nadměrným nočním pocením. Nebojte se pustit na sebe vlažnější až studenou vodu. Pokud vás neprobrala rozcvička, tohle vás probere zaručeně. Použijte sprchový gel s vaší oblíbenou vůní, která vás dobře naladí na celý den.

    Ranní rozjezd by vás měl připravit na celý den. Idální je začít rozcvčkou, sprchou a snídaní.
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Ideální smoothie k snídani

    Snídaně by neměla být těžká, ale zároveň vydatná, aby vám dodala energii. V ranních hodinách se hodí konzumovat ovoce, které má hodně cukrů, protože má pak tělo ještě spoustu času je do večera stihnout zpracovat. Hitem jsou smoothie drinky. Rozmixovat si můžete nejen jakékoliv ovoce ale i spoustu zeleniny. Můžete vyzkoušet třeba borůvkové smoothie na detoxikaci organismu. Pro přípravu stačí rozmixovat borůvky, špenát, kousek avokáda pro zjemnění a poté přidat chia semínka. Poměr jednotlivých surovin záleží na vašich chuťových preferencích. 

    Ranní rozjezd by vás měl připravit na celý den. Idální je začít rozcvčkou, sprchou a snídaní.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Něco k zakousnutí

    Pokud se ale po ránu s ovocem nespokojíte a potřebujete zkrátka »něco víc«, sáhněte po celozrnném pečivu. Dopřát si jej můžete s čerstvými sýry nebo různými domácími pomazánkami. Jak na ně? Jejich příprava občas bývá delší než ranní rozcvička, takže pokud nejste ranní ptáče, je dobré si je připravit den předem. Stojí to ale za to.

    Pohanková pomazánka

    Potřebujete: 100 g pohanky, 250 g tvarohu, česnek, petrželová nať, sůl a pepř

    Postup: Uvařenou pohanku nechte vychladnout, poté vmíchejte tvaroh, prolisovaný česnek, nakrájenou petrželovou nať, sůl a trochu pepře. Natírejte na plátky žitného chleba a případně ozdobte zeleninou.

    Sardinková pomazánka s vejcem

    Potřebujete: marinované sardinky 50 g, půlku vařeného vejce, cibule 10 g, hořčice 10 g, 1 rajče, sůl, mletý pepř

    Postup: Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Pomazánku mažeme na plátky kváskového chleba.

    Zdroj: naturhouse-cz.cz

    Ranní rozjezd by vás měl připravit na celý den. Idální je začít rozcvčkou, sprchou a snídaní.
    Autor: profimedia.cz

Dnešní horoskopy