Jednou za rok může kterýkoli ze zaměstnanců skupiny Veolia požádat o MiNiGRANT® – finanční příspěvek do výše 50.000Kč na veřejně prospěšný projekt, ve kterém se sám ve svém volném čase angažuje. Příjemcem finančního daru jsou neziskové organizace nebo konkrétní fyzické osoby. V roce 2014 přijal nadační fond 332 žádostí, z nichž bylo podpořeno 148 celkovou částkou 3 641 572 Kč.

Podpora pěstounských rodin.
Autor: NF Veolia voda

Spektrum podporovaných aktivit je velmi pestré. Řada úspěšných žadatelů se věnuje volnočasovým aktivitám dětí a mládeže (skauti, ochránci přírody, letní tábory, amatérské sportovní kluby i kulturní organizace), další usilují o zlepšení výuky na školách formou zajímavých přednášek, projektové výuky a nákupu atraktivních pomůcek. Silné zastoupení mají organizace pomáhající handicapovaným lidem (asistentské služby, nákup i zapůjčování kompenzačních pomůcek, rehabilitace a socializace pro lidi s fyzickými a mentálními handicapy) a seniorům (asistenční a hospicové služby). V neposlední řadě je mezi našimi zaměstnanci mnoho dobrovolných záchranářů – členů sborů dobrovolných hasičů nebo Červeného kříže.

Letní terapeutické integrační pobyty pro děti.
Autor: NF Veolia voda

Letošní „Minigrant“ získala i paní Pavla Bažantová, referentka oddělení laboratorní kontroly Pražských vodovodů a kanalizací působící v organizaci Děti patří domů. Tato organizace se věnuje podpoře a propagaci náhradní rodinné péče.

První holčičku získala Pavla Bažantová s manželem do náhradní rodinné péče v roce 1992. Po dvou letech následovalo roční děvčátko, potom další dva kluci.

Klienti chráněné dílny Diakonie v Litoměřicích.
Autor: NF Veolia voda

„Jeden z kluků, Tomáš, k nám přišel v 16 letech. Dva roky před tím jsme ho měli v hostitelské péči, která není nijak dotovaná. V té době jsem se dozvěděla, že Nadační fond Veolia podporuje děti z dětských domovů, a tak jsem jim napsala, že by náš Tomáš potřeboval brusle. To bylo úplně neuvěřitelné, v životě mi nikdo na ty děti nic nedal,“ říká Pavla Bažantová. A dodává: „Minigranty nejsou jen o penězích. Někdo mi tím říká, že dělám něco, co má cenu.“

A kam peníze letos poputují?

„Pro děti pořádáme tábory. Tak z nich zaplatíme ubytování a stravu asistentů. Podpoříme osvojitele dětí a část půjde i na vzdělávání týmu, který se o vše stará,“ doplňuje Pavla Bažantová.

Více informací naleznete na www.nfveolia.cz