“Kurz angličtiny v Kanadě může trvat jen 2 týdny, většina zákazníků ale volí delší kurzy, obvykle 6 až 12 týdnů, nebo jedou do Kanady třeba na půl roku či déle,” říká Karel Klusák, ředitel CK INTACT, která se specializuje na jazykové kurzy v zahraničí. 

Kurzy angličtiny v Kanadě nejsou jen pro dospělé studenty, řada škol nabízí skvělé kurzy pro mládež, například škola Wynchemna v Calgary a ve Vancouveru nabízí kombinaci dvou nebo třítýdenního kurzu s týdenním putováním po Skalistých horách. Tento kurz patří k nejoblíbenějším kurzům angličtiny pro mládež vůbec.

Autor: Intact

Možná Vás to překvapí,  ale kurzy angličtiny v Kanadě pro dospělé patří mezi ty cenově dostupnější, říká Karel Klusák. INTACT nabízí například 12 týdnů kurzu angličtiny v Torontu nebo Vancouveru již od 34 700 Kč. Za tyto peníze dostanete dohromady 360 lekcí skupinové výuky ve školách ILAC, Toronto a Vancouver, které byly pětkrát za sebou vyhodnoceny jako nejlepší jazykové školy v Severní Americe! Školy jsou velmi moderně vybavené, kvalita výuky je špičková. Cena jedné lekce tak vychází pod 100 Kč, což je cena, kterou si běžně účtují české jazykovky. Jenže když vyjdete ze třídy kanadské školy, musíte mluvit anglicky, jinak se nedomluvíte, takže si svoje znalosti upevňujete. A když už jsme u peněz, studenti od 18 do 35 let můžou v Kanadě legálně pracovat až jeden rok dík pracovnímu vízu v rámci programu “Zažijte Kanadu”, který práci v Kanadě umožňuje.

Autor: Intact

Kanada sice vyžaduje od českých turistů víza, ale je snadné kanadské vízum zajistit. “Vyřízení kandského víza trvá deset pracovních dnů a opravňuje Vás k pobytu v Kanadě do 6 měsíců. Chcete-li studovat angličtinu v Kanadě déle než 6 měsíců, budete potřebovat studentské vízum, ale to Vám také rádi zajistíme,” dodává Karel Klusák.

Kurzy angličtiny v Kanadě můžete studovat v tzv. MTV (Montreal, Toronto, Vancouver) a také v Calgary a ve Victorii, hlavním městě Britské Kolumbie. V Kanadě můžete studovat i francouzštinu! “INTACT nabízí kurzy francouzštiny v Montrealu, v minulém roce si tam vylepšovala svoji znalost francouzštiny naše stálá klientka Lucie Vondráčková,” pokračuje Karel Klusák. Montreal je nádherné dvojjazyčné město, v obchodech a restauracích na Vás vždycky začnou mluvit francouzsky, pokud ale nerozumíte, přejdou plynule do angličtiny.

Autor: Intact

V Kanadě můžou čeští středoškoláci studovat také střední školu, půl roku nebo celý rok. Pokud studujete na střední škole angličtinu a francouzštinu, pak je Kanada ideální volba. “Velkou výhodou je, že si můžete vybrat přesnou lokalitu a snažíme se také vyjít vstříc přáním studenta, před časem jsme například úspěšně umístili studentku, která se závodně věnuje triatlonu a mládence, který chtěl žít na ranči a věnovat se ve volném čase westernovému ježdění,” uzavírá Karel Klusák.

Fotogalerie
2 fotografie