ONLINE CHAT
Dobrý den Moje sestřenice před několika lety onemocněla SLE - lupus, v souvislosti s tím má problémy s klouby, dochází na revmatologii, užívá prednison. Můj dotaz - co by podle Vašich zkušeností a znalostí pro svůj organismus mohla při stávající léčbě ještě udělat?(AnnaKá)
Foto
Lupus je autoimun. onemocnění a mimo Prednizonu a imunosupresiv není známá žádná léčba. Tak závažný tip onemocnění nemůže být řešen pouze přírodní medicínou a musí být pod kontrolou odborného lékaře.
Dobrý den,je mi 41let a od 18let mám polycystozu ledvin a od 25let i jater. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné se cyst zbavit nebo je aspoň zastavit,aby se dál netvořily.Cysty mi nemůžou operativně odstranit a před rokem jsem se dozvěděla, že za 10let mi hrozí transplantace. Děkuji S pozdravem Šárka (Šárka Miklašová)
Foto
Polycystoza je geneticky podmíněné onemocnění a není znám žádný způsob, jak zabránit vzniku dalších cyst.
Prosím, sdělte mě, zda je možné vyléčit nemoci klobů a nemocnou štítnou žlázu.Děkuji za odpověď.Kváčová(Kváčová)
Foto
Tak, jak váš dotaz zní, je možná jediná odpověď. Ano, lze nemoci kloubů a nemoci štít. žlázy.
Dobrý den ,chtěla jsem poprosit jestli by jste mi neporadil co na tik v oku ..užívám vitamín B,kalcium a magnézium .Děkuji(Věra )
Foto
Neumím vám poradit s vaším problémem.
Dobrý den, při polykání jako bych měla knedlík v krku,mám dojem, že když vypiju kávu, stav se jakoby zhorší. Pomohly by bylinky? Děkuji.(marie)
Foto
Polykací reflex je řízený z mozku. Kofein působí na nerv. systém, a tak je tato souvislost možná. Z bylinek bych doporučil čaj z větviček stromu Thuja occidentalis.
lze vylecit rakovina prsu bez chemot.ozarek atd.a pokud ano kolik zen uz jste takto vylecil (andelik)
Foto
Tento postup bych zásadně nedoporučoval.
Dobrý den, už asi 2 měsíce mám mokvající ekzém za pravým uchem a v pupíku. Prosím o radu. Děkuji. A.M.(Alena M.)
Foto
Nemám pro vás žádnou smysluplnnou radu.
Je mi 57 let a již 2 roky mně boli celé tělo. Klouby, svaly vše. Nejvice však chodidla a pata. Někdy se nemohu ani pořádně postavit. Lékař mně poslal na vyšetření a dokonce i na revmatologiii. Nic ale nenašli. Bolest se stupňuje . Nevím co dále. Nemám nadváhu ani sedavé zaměstnáni a jim zdravě.(Evaaa)
Foto
Určitá skupina revmat. nemocí probíhá bez jakéhokoliv imunolog. nálezu. Jsou-li obtíže značné, pak nejlepším řešením je tzv. biolog. léčba. Jiné, stejně účinné řešní vám nemohu navrhnout.
Dobrý deň, mám veľký problém so závraťami. Každý deň sa mi veľmi točí hlava. Mám malú dcérku, pracujem, prešla som už rôznymi vyšetreniami ako štítna žľaza, neurológia. Potvrdili mi na základe vyšetrenia tetániu. Mám posunutú platničku L5/S1.Najhoršie na tom je to, že lekári si myslia, že si vymýšľama pritom neviem čo mám robiť, aby sa mi netočila hlava. Prosím Vás o radu. Veľmi pekne ďakujem. luculka79@azet.sk(Lucka)
Foto
Častou příčinou těchto potíží je zánět v místě, kde lebka nasedá na páteř. Toto místo se latinsky nazývá Atlantooccipitální kloub. Často na tento problém nepomýšlejí ani lékaři. Pokuste se svého lékaře jemně na tuto možnost upozornit.
Dobrý den, čeká mě operace kyčlí (artróza 3.stupně). Bolí mě řadu let páteř, chodím sehnutá. Zajímá mě zda mi tato operace pomůže od této bolesti. Co by mi tak pomohlo. Děkuji(Alice)
Foto
Při tomto nálezu vám operavdu může pomoci jedině operace.
Mám bolesti v bederní části páteře, které mi někdy až bolestí omezí hybnost pravé nohy. Bolesti se zhoršují při stzresu. Děkuji za odpověď(Anička)
Foto
V páteři mezi obratli vznikají chronické záněty, které mají vždy souvislost se stresem a úzkostí. Doporučuji vám některý tip elektroléčby, o který můžete požádat svého prakt. lékaře, nebo navštívit soukromé rehab. zařízení.
Dobrý den,již cca 3 roky mě trápí mravenčení prstů pravé nohy, mimo palec. Chodím 2x ročně na rehabilitaci, ale je to stejné. Užívám léky od neuroložky. Taky se mi vytváří po celodenním zatížení nohou malinké červené tečičky a při dlouhodobém zatížení cca týden mi otečou a vytvoří se otoky a rudofialové zabarvení(fleky). nemohu se ani v létě opalovat, chodit k vodě. Navštěvuji cévního lékaře asi 7let, taktéž beru léky. Prosím o radu, jakým jiným způsobem se léčit. Začíná mě bolet i páteř dole. Děkuji(Renata)
Foto
Vaše problémy signalizují postižení sedacího nervu. Často to bývá důsledek virového onemocnění. Doporučuji vitaminy skupiny B a 6týdenní pití čaje z třezalky tečkované.
Dobrý den,ráda bych se poradila, jak je z Vašeho pohledu možné léčit tinnitus a meniér a a zda je možné šumění zcela odstranit. Případně nespavost. Děkuji a přeji hezký den.(gabaka)
Foto
Všechny tyto potíže jsou způsobené poruchou el. aktivity vnitřního ucha a následně i sluch. nervu, který končí v zadní části mozku. Podrobnosti uvádím proto, aby bylo možné si představit, jak složité je dostat se k příčině. bez systematické léčby si nedovedu představit řešení vašich potíží.
Prosím,proč mám neustále střídavý krevní tlak,přesto,že mám lék micardis.Na noc jsem dostala ještě orcal a stejně mám tlak jeden den vysoký a druhý den zase nízký.Děkuji Kristina(Kristina)
Foto
Krevní tlak je v organismu řízen velmi složitým systémem. Hrají v něm úlohu ledviny, a především nerv. systém. Pokuste se uklidnit svůj nervový systém užíváním kozlíku lékařského (Valeriana), nebo několikaměsíčním pitím čaje z meduňky lékařské před spaním.
Vážený pane doktore, již několik let mám přibližně ve středu pravého chodidla svědění - není to soustavné, ale někdy tak intezivní, že mne třeba v noci vzbudí. Je to někdy velmi nepříjemné. Zajímalo by mne, co by to mohlo signalizovat. Po přečtení Vašich knih jsem se už pomalu chystal, že Vás navštívím, ale zatím odolávám. Za jakokoliv odpověď děkuji. S pozdravem J.P. (jpavlusek@centrum.cz)(Jaroslav Pavlůsek)
Foto
Nemám představu o příčinách tohoto jevu a bez vyš. se nemohu vyjádřit.
Dobrý den, poradil byste mi něco na vitiligo? Děkuji předem El.(Eleonóra)
Foto
Neznáme žádný způsob léčení vitiliga.
Vážený pane Jonáši,jestli mohu poprosit o radu, je mo 42let mám problémy s dýcháním (astma) pravděpodobné způsobené blokaci hrudní páteře (vyhlazená hrudní kyfoza - používám 2xdenně Symbicort ) můžete mi prosím poradit nějaké zmírnění nebo cvičení. děkuji Radka B. (Radka B.)
Foto
Považuji za vyloučené, že by astma bylo způsobeno páteří. Astma je buď zcela nerv. původu, nebo kombinovaného pův., kdy se nerv. příčina kombinuje se záněty dých. cest. Častá je rovněž alergická složka. Věnujte se svému nerv. systému, protože blokády páteře jsou rovněž způsobeny stresem a napětím.
Jak léčit polyneuropatii a jak rozeznat o jaký druh se jedná? Děkuji.(Tereza Velková)
Foto
Polyneuropatie neboli zánět nervů je vždy způsoben nějakou toxickou látkou. Mohou to být chemikálie, léky, cukr, alkohol, apod. Prvním lékem jsou vždy vitaminy B skupiny, především B12, B1, B6 a niacin. Užívejte je dlouhodobě - alespoň 3 měs.
Dobrý den,již více jak rok mě trápí bolesti na spáncích,častěji na levé straně.Silnou ostrou bolest mi způsobil hluboký předklon,při kterém mi tak naběhly žíly,že byly jak provazy a vinuly se přes spánek k vnějšímu koutku oka.Několik měsíců nato,jsem měla během dne 2x výpadek zraku po dobu několika minut Neuroložka mě poslala na vyšetření Duplex karotid VB povodí bylo v mezích normy,ale lékař mi zdělil,že popisované obtíže by mohly odpovídat Hortonově temporální arteritidě.Další vyšetření EEG, HMPAO,FW,Oční vyšetření,byly v normě.Pro doplnění a vyloučení Hortonovy arteriitidy zbývala biopsie cévy,ale tu mě odmítli,že by to pojištovna neproplatila.Lékař mi doporučil mít zdravotní kartu stále u sebe,kdyby mě postihla slepota,abych okamžitě odjela do nemocnice.Jsem deprimovaná,protože nevím co mi je a s hrůzou čekat na další výpadek zraku je stresující.Bolesti mám prakticky stále,kromě několikamálo dní ,kdy bolest ustoupí.Byla bych velice ráda,kdyby jste se mohl vyjádřit k mým obtížím.S pozdravem a díky Marie.(Marie)
Foto
Potíže tohoto typu patří do migrenózních obtíží, které jsou způsobeny výboji el. potenciálů v mozku. Zkuste antimigrenózní léky, anebo čaj z rostliny kopretina řimbaba. Dobře vám také může udělat preparát MindDren.
nevíte jak otevřít(nebo jinak zahojit) hnisavá ložiska pod kůží? Mám je tam už léta a samo se to nechce zahojit.(vojta)
Foto
Nemám představu, o jaké onemocnění může jít, a tak vám nemohu poradit.
Neustále se mi dělají čepy na mandlík. Jak zabránit jejich tvorbě?(Pavla Lukešová)
Foto
Čepy na mandlích jsou příznakem chronické infekce uvnitř mandlí. S úspěchem používám kombinaci preparátů UrinoDren a TonsilaDren.
DOBRÝ DEN, MÁM 10LETÉHO VNUKA U KTERÉHO SE PROJEVIL ÚBYTEK PIGMENTU A DĚLAJÍ SE MU SVĚTLÉ FLEKY PO TĚLE A MÁ I SVĚTLÉ PRUHY VLASŮ.MÁ TO NA NĚJ NYNÍ DOST DOPAD, PROTOŽE SE MU ZAČÍNAJÍ VE ŠKOLE DĚTI SMÁT A TAK SE NECHCE PŘI TĚLOCVIKU SVLÉKAT.BOJÍ SE I NA BASKETU, KAM NYNÍ ZAČAL CHODIT HRÁT. PROSÍM O RADU CO S TÍM. BYL I VE FAKULTNÍ NEMOCNICI V H. KRÁLOVÉ A JE TAM EVIDOVANÝ, ALE JESTLI BY NEBYLO NĚCO V JINÉ FÁZI MEDICÍNY.DĚKUJI MOC ZA RADU (věra z Krkonoš)
Foto
Onemocnění zvané vitiligo se v současné době považuje za neléčitelné. Jde o kosmetickou vadu, nikoliv o příznak nějakého záv. onemocnění. Žádná účinná přír. léčba neexistuje.
Pane Jonáši, je možné, že se mi bolest v zádech přenáší do kyčlí? Děkuji.(Jarmila Kalábková)
Foto
Z páteře vychází sedací nerv, který jde přes kyčle do dolní končetiny. po tomto nervu se mohou bolesti z páteře přenášet. Může to být však ještě celá řada jiných důvodů, protože pánev a kyčle jsou velmi složitá oblast lidského těla.
Dobrý den,prosím o radu,mám zvýšený krevní tlak,beru prášky,doporučil by jste mi užívání nějakých bylinek,čaje ap.Děkuji(Danuše)
Foto
Doporučených přír. prostředků na krevní tlak je celá řada, nejznámější jsou česnek, hloh. Můžete si dojít do prodejny bylinek a tam vám dají vyzkoušený čaj. Zkuste jej pít, ale bez konzultace s lékařem nevysazujte léky.
Dobrý den pane doktore.Můj problém mě trápí už několik let a nikdo mi neumí pomoci.Při chůzi po městě,v obchodě,na veřejnosti se mi začne točit hlava,špatně se mi dýchá,a mám strach že dostanu infarkt.Z toho důvodu mám málo pohybu a mám nadváhu.Prosím pomožte.Díky.(radek)
Foto
Tyto potíže vznikají jako projev úzkosti. Těmto úzkostem se říká fobie a mohou se vytvořit na různé situace a objekty. Vlastní problémy jsou přenášeny špatným fungováním veget. nervů. Velmi dobré výsledky dosahujeme pomocí léčby hypnózou.
Mam huceni v v obou usich. co mam delat, abych to nemela? Jako dite jsem mela caste zanety usi, pred 10 mesici mi operativne "spravili usni bubinek". huceni v usich se zlepsilo a ustaly infekce v uchu. Pred 10 dny jsem byla na gynekologicke operaci a huceni se vyrazne zhorsilo.(Jitka)
Foto
Pravděpodobně byla při operaci použita narkóza, a ta představuje velkou zátěž pro nerv. systém. Vyčkejte, zda se organismus nezbaví sám narkotik, případně použijte preparát MindDren.
Prosím, lze bez silných antibiotik a chemoterapeutických léků léčit plicní chlamydii? Děkuji(Naďa Vorlová)
Foto
Chlamydie patří mezi nitrobuněčné parazity, a proto je velmi těžké se jí zbavit. Velmi dobře funguje zlepšení funkce imun. systému. Používám v takovém případě přípravky LiverDren, Cranium a RespiDren.
Již 20 roků se potýkám s problémem vaginální herpes. Poradíte? Děkuji H.(Hanka)
Foto
Herpetický virus žije v nervových vláknech. Je prakticky nezničitelný. K potlačení recidivujících projevů aktivity tohoto viru musíme zlepšit funkci imun. systému a očistit nervový systém. V takových případech pomáhá mým klientům užívání preparátu LiverDren, Cranium, NeuroDren. Preparáty se berou jednorázově po dobu 2 měsíců.
Dobrý den,máte nějakou radu pro Bechtěrevika ,aby ho člověk mohl snadněji snášet?Děkuji za odpověď.Romano(Romano)
Foto
Bechtěrevova choroba patří mezi autoimunitní nemoci a při onemocnění vznikají nezvratné zmněny na páteři. Mimo rehabilitace neznáme žádný způsob, jak takovému člověku ulevit.
Je mi 63 let a trápí mě neustále se opakující záněty močového měchíře nebo ani tak ne záněty jako dost časté močení a močení i v noci. Piji urologický čas, kukpuji brusinky aod. Zastaví se to ale pak se to opakuje. Snažím se nenastydnout, oblékám se ale vše marné. Je ještě něco co bych mohla pro mírnění zkusit. Děkuji(Miloslava Wilová)
Foto
Podle mých zkušeností může být příčina ve špatném metabolismu některých potravin. Metabolismus se může porouchat kdykoliv v průběhu života a pak se setkáme náhle s chronickými zdr. problémy. Vynechte ze stravy na 6 týdnů vše, co obsahuje kravské mléko, a výrobky z něj.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit nějakou preventivní kůru pro mé děti (2 a 5 let) k posílení imunity organismu, aby byly schopné bránit se lépe rýmě, kašli, nachlazení a virózám? Děkuji Morávková(Jana Morávková)
Foto
Důvodem častých nemocí dých. cest může být problém s imunitou, ale také stres ze školky, nebo školy, zanesení sliznic smogem, anebo chronické infekce usazené pod sliznicí, tzv. mikrobiální ložiska. Jestliže dokážeme pracovat se všemi příčinami, dosáhneme toho, že děti nemusí být vůbec nemocné. V současné době si lidé představují, že musejí do organismu dodat něco, co chybí, např. vitaminy, nebo imunitu stimulující látky. Hl. problémem je ale to, co v organismu naopak být nemá, a tím se zabývá detoxikace.
Dobry den, chtela bych se Vas zeptat, deda ma jiz pul roku kasel, jen parkrat za den, ale hluboky (zda se, ze pruduskovy), a obcas chrapti. Rtg pred 3-i mesici vysel dobre. Prosim Vas, co by to mohlo byt a jak se toho zbavit? Vyzkousel uz temer vsechny pripravky z lekarny (sirupy,...). Dekuji predem.(Mirka S.)
Foto
Dlouhodobý kašel při negativním rtg nálezu bývá původu nervového. Průdušky řídí bloudivý nerv, který vychází z mozku. Důvodem bývá dráždění tohoto nervu, např. toxiny ze životního prostředí (kovy), nebo infekce většinou virové povahy.
Mám Sjögrenův syndrom (narušení imunitního systému, který se projevuje suchostí sliznic, hlavně úst, očí atd.), který podle lékařů nejde vyléčit, jenom sledovat stav a případně po zhoršení se podávají kortikoidy. Není jiná varianta? Děkuji, Teissingová(Božena Teissingová)
Foto
Sjogrenův syndrom je autoimunitní onemocnění. Znamená to, že imunitní systém se obrátí proti orgánům postiženého člověka a neřeší škodlivé mikroorganismy a toxiny v jeho těle. Imun. systém je řízen z mozku, a chyba proto není v buňkách imun. systému a dalších látkách důležitých pro imunitu, ale v centrálním řízení. Hl. důvodem poruchy bývá dlouhodobý stres, který může být původu zevního, ale i vnitřního, tj. z naší vlastní povahy. Proto musíme začít u své psychiky a zbavit se stresových příčin. K úpravě imunity vede detoxikace, která zbaví mozek nashromážděných toxinů.