Hvězdy v luxusních (dobře vybraných a v outfitu poskládaných) modelech jsou jistě dobrou inspirací, ale ještě lepší vzor představují celebrity, jež sestaví šmrncovní outfit z finančně dostupného oblečení a doplňků. Jako zmíněné trio hereček, které prý jsou v showroomu švédské konfekce H&M častými návštěvnicemi a v modýlcích této značky – jak snímky dokazují – vyráží i na party, společenské podniky.

Ostatně nejsou samy. Například cenově přijatelnou španělskou značku Zara čas od času nákupy plení Dara Rolins, byť si řadu svršků pořizuje v zahraničí, zejména v USA. V Zaře byla leckdy vidět i Simona Krainová a s oblibou v ní chodila i Helena Vondráčková, které zde parádu vybíral vizážista a stylista Zdeněk Fencl.

Ani Lucka Bílá netrvá u stylistů na exkluzivních značkách. I když nosí brilianty, spokojí se s tzv. masovkou, pokud má pro ni vtip. A z oné masovky, která např. pokračuje Mangem, Topshopem, Nextem, Promodem, Bershkou atd., těží i řada českých modelek a hereček, protože si přehlídkami, focením ani divadlem nevydělají takové honoráře, aby si mohly drahé butiky dovolit. Většinou končí u značkových džínsů. V lepším případě jim movitý pán, s nímž chodí, pořídí u Vuittona kabelku...

Fotogalerie
1 fotografie

Slavní mají výhodu

Populární herečky, zpěvačky, modelky si totiž kreace na prestižní společenské akce od českých módních návrhářů nebo slovutných, u nás zastoupených světových značek, půjčují. V případě tuzemských oděvních tvůrců jde sice leckdy o průšvih, ale u zahraničních módních domů se jedná o sázku na jistotu.

Například Miss World Kuchařová chodila v dobách své slávy v Dioru. Jana Plodkovou díky úspěšnému filmu Protektor (získala za hlavní ženskou roli Českého lva) začala na nóbl podniky oblékat Prada. Nejde jen o šaty, ale i doplňky dotahující outfit k maximu. Takové prestižní firmy si totiž prezentaci sakra ohlídají. Stylistický přešlap nositelky je pro ně nepředstavitelný.

Nápad je nutný, popularita a prachy přínosné

Jednodušší to mají i holky, které si umí s módou hrát a konfekční svršky důvtipně kombinují s luxusními kousky – většinou doplňky. Exkluzivními taškami, brýlemi, střevíci a dalšími věcmi, jež styl povyšují, outfit dotahují k maximu.

K tak šikovným patří i Aňa Geislerová, Dara Rolins nebo Simona Krainová. Jednadvacetiletá naděje české kinematografie, Tereza Voříšková, na jejich laťku zatím finančními možnostmi nemá, ale zato vlastní stylistický instinkt umožňující stvořit z minima maximum. Její starší kolegyně Plodková už tolik kreativní není, ale kouzlo osobnosti rozhodně nepostrádá. I ona je dobrou inspirací pro jiné.

Mimochodem, Plodková, Voříšková, Geislerová a jiné s H&M sympatizující populární tváře to budou mít jistě snazší i v případě limitované edice, kterou luxusní zn. Lanvin, konkrétně její umělecký ředitel, izraelský návrhář Albera Elbaz navrhl pro H&M. Je mimořádná, maximálně glamour a v obchodech se má objevit třiadvacátého listopadu. Nicméně v showroomu, kam mají slavní přístup, byla představena už minulý týden.