Na festivalu vystoupí mimo jiné Netsky Live, Andy C., London Elektricity, N.O.H.A, Frankee či Black Sun Empire. Sedmá ročník Let It Roll má rekordní rozpočet 20 milionů korun a pořadatelé slibují dekorace, které budou připomínat robotické město. Stavb pódia trvala dva týdny a náklady činily přibližně pět milionů korun. Areál se bude skládat z pěti městských částí - přístavu, továrny, podzemí, blázince a hlavního náměstí.

Na tuzemské taneční scéně se pojem Let It Roll objevil již v roce 2003. Vystoupení v klubu Abaton, na hradě Točník či v pražských továrních halách se staly oblíbenými drumandbassovými akcemi. Na první ročník open air festivalu v roce 2008 do prostoru pískovny Oplatil ve Starých Ždánicích u Pardubic dorazilo přes 3000 návštěvníků. Ještě úspěšnějším se stalo druhé pokračování v roce 2009, kdy na festival dorazilo téměř 6000 lidí. V roce 2011 a 2012 pak návštěvnost dosáhla téměř 10.000 návštěvníků. Na šestý ročník festivalu, který se konal v Benešově v roce 2013, dorazilo rekordních 15.000 lidí. Program se odehrával na šesti pódiích, kde vystoupilo 110 zahraničních dýdžejů.

Hudební program festivalu Let It Roll se z větší části zaměřuje na žánr drum and bass, oblíbený styl elektronické hudby, který se začal rozvíjet v 90. letech minulého století v Anglii. Dnes má jednu z největších posluchačských základen společně se styly jako trance, house nebo techno a tvoří součást dramaturgie většiny velkých festivalů s elektronickou muzikou. Drumandbass se navíc často objevuje v reklamách, televizních znělkách, filmech, seriálech, zábavných pořadech nebo počítačových hrách. Více informací se nachází na www.letitroll.cz.