"Myslím, že ústřední trojice se i povahově trefila do těch svých postav - citlivý introvert, enfant terrible a fun fatale. Ještě lepší bylo pro nás zjištění, že se dobře znají, protože jsou kamarádi ze školy, takže jim to spolu funguje i v reálném životě," řekl režisér po dnešní projekci svého filmu v Praze. Zatímco Pouta vznikala jako ambiciózní projekt sedm let, Místa prý natočili s větší rychlostí a lehkostí. Zároveň s myšlenkou na příběh s hlavním hrdinou, kterého mohou mít diváci i rádi.

Příběh se odehrává v 90. letech, kdy už "nikdy nekončící mejdan" dávno skončil, ale některé mafiánské praktiky přetrvávají. Podle Štindla tam 90. léta "až zas tak" nehrají zásadní roli, kterou by chtěl vykreslit. "Nicméně jde o nějakou jakousi minulost a s určitým odstupem se na ten příběh, který bůhví jak se stal, díváme. Nebylo naší ambicí udělat realistický portrét 90. let v Česku," uvedl.

Role devatenáctiletého Adama byla pro syna slavného otce Vladimíra Polívku z pražské DAMU velkou hereckou příležitostí. V minulosti si zatím zahrál například ve snímku Poupata. "S mladíkem, kterého představuji, nemám mnoho společného, což bylo pro mě dost komplikované. Přeci jen šlo o hlavní roli, kde ta moje postava má málo emočních vrcholů, je introvertní a tedy nejednající," řekl Polívka o svém přístupu. Odjel prý na týden do Ústí, kde pracoval na benzínové pumpě, učil se scénář a snažil se toho mladíka pochopit.

Cina má za sebou konzervatoř, debutoval v jedné z hlavních dětských rolí ve filmu Smradi a zahrál si v seriálech Terapie a Soukromé pasti. Absolventka taneční konzervatoře Matoušková právě končí Katedru alternativního a loutkového divadla DAMU.

Kromě hereckého obsazení vsadili filmaři na výběr lokací a natáčeli především v okolí Ústí nad Labem. Autory hudby byli David Boulter z úspěšné britské a v Čechách populární kapely Tindersticks a Václav Havelka, známý z originálních Please The Trees.

Šlajer patří k nejaktivnějším producentům mladé generace. Vedle Pout natočil například snímek Kdopak by se vlka bál a připravuje adaptaci bestselleru Žítkovské bohyně. Štindl začínal jako DJ Rádia 1, vedle scenáristiky se živí především žurnalistikou. Režisér Špaček si v dětství zahrál v několika filmech, prvně v Kachyňově snímku Blázni a děvčátka, později například ve filmu Vojtěch, řečený sirotek. Před studiem FAMU pracoval jako asistent režie na zakázkách zahraničních produkcí. Jeho debut Mladí muži poznávají svět byl oceněn na karlovarském festivalu.