Oznámení o přepadení banky ČSOB dostali policisté ve středu krátce po 13:00. Do peněžního ústavu přišel muž s koženým kufrem, který položil na přepážku u bankovní úřednice. Ženě sdělil, že požaduje vydání větší finanční hotovosti a že v kufru má výbušninu. Úřednice lupiči řekla, že tolik peněz u sebe nemá. Muž pak odešel s nepořízenou, přičemž kufr zanechal na místě.

"V době loupeže měl černé delší vlasy, které mu splývaly až na krk a několikadenní strniště s knírem. Detektivové ovšem nevylučují, že se mohlo jednat o paruku a falešný knír," upozornila mluvčí.

Pyrotechnici z policejního prezidia po odchodu lupiče zjistili, že v kufru se skutečně nacházel funkční výbušný systém. Podle informací televize Prima a Nova byly v zavazadle necelé čtyři kilogramy trhaviny. Nova pak dnes uvedla, že šlo nejspíš o Danubit, průmyslovou výbušninu, kterou vyráběla již zaniklá slovenská firma Istrochem. Danubit se dosud používá například při odstřelech v lomu.

U banky ve středu zasahovalo přes deset policejních vozů, hasiči, pyrotechnici i psovodi. Kvůli prověřování kufříku policisté uzavřeli přilehlou Vodičkovu a Jindřišskou ulici, do které se nedostala auta ani tramvaje. Metro stanicí pouze projíždělo. Při odvozu kufru pak policisté zakázali vstup i do části Václavského náměstí.