Expresní spoj RegioJetu na lince z Košic do Bratislavy podle ŽSR v úseku, kde kvůli rekonstrukci tratě jezdí soupravy pouze po jedné koleji, projel návěstidlo zakazující další jízdu. Jel tak proti jedoucímu rychlíku státního dopravce ZSSK, který se pohyboval nízkou rychlostí. K srážce naštěstí nedošlo, obě soupravy zastavily asi 200 metrů od sebe.

Vlak RegioJetu při incidentu také poškodil výhybku. Z tohoto důvodu byla vlaková doprava na hlavní slovenské trati mezi Bratislavou a Košicemi na tři hodiny paralyzována, obnovit se ji podařilo zhruba hodinu před půlnocí. Zpoždění během víkendové dopravní špičky nabralo dohromady deset vlaků, cestující mohli využít také náhradní autobusovou dopravu.

RegioJet v reakci na incident uvedl, že strojvůdce společnost postavila mimo službu a že cestujícím ve zmiňovaném vlaku vrátila jízdné. Podle informačního systému ŽSR expresní spoj RegioJetu dorazil do Bratislavy s více než tříhodinovým zpožděním.

Expresními vlaky mezi Bratislavou a Košicemi RegioJet konkuruje vlakům vyšší kategorie InterCity, které na trati rovněž na vlastní komerční riziko provozuje ZSSK. Státní dopravce minulý týden oznámil, že kvůli údajné cenové válce RegioJetu od poloviny dubna omezí počet svých vlakových spojů InterCity.