Euro k dolaru dnes kolem 17:30 mírně oslabovalo o zhruba 0,1 procenta na 1,3917 USD. Dolar k jenu prakticky stagnoval na úrovni 101,67 JPY, ke švýcarskému franku ale posiloval o zhruba 0,2 procenta na 0,8758 CHF. Dolarový index, který měří výkonnost dolaru k šesti měnám, vykazoval nárůst zhruba o 0,1 procenta na 79,17 bodu.

Šéfka Fedu Janet Yellenová během dnešního vystoupení před společným hospodářským výborem amerického Kongresu zůstala věrná svému postoji ve prospěch zachovávání nízkých úrokových sazeb v měnové politice. Vysoký stupeň podpůrné měnové politiky je podle ní oprávněný vzhledem k nízké inflaci a k tomu, že pracovní trh v USA prý podstatně vázne.

"Dolar tady nemá nic nového, z čeho by se radoval," uvedl podle Reuters analytik David Gilmore ze společnosti Foreign Exchange Analytics.

Americká měna již před vystoupením Yellenové podle Reuters ve velké míře smazala ztráty k euru, když investoři začali upravovat své obchodní pozice v souladu s přesvědčením, že pesimistická nálada vůči dolaru se už na trh promítla.