Noční pořad Tečka páteční noci, v němž zpěvák alternativní skupiny Vanessa v přímém přenosu na stanici ČT art údajně šňupal kokain a dávil se prstem ke zvracení, byl podle dřívějších prohlášení ČT cílený na specifické publikum. "Považuji za chybu, že to prošlo. Nevím jestli to byla chyba v systému řízení producentských skupin, nebo jestli to bylo selhání," uvedl Koutný. Prvotní reakce podle něho "obhajovaly neobhajitelné". Od pořadu se následně distancovali i někteří jeho tvůrci, výpověď například podal režisér Pavel Jandourek, napsal server lidovky.cz.

"Pořad je jako jedna z mála tuzemských talk show vysílán živě, v čemž spočívá jeho kouzlo, ale i rizika s živým vysíláním spojená. I proto je zařazen do programu až po jedenácté hodině a včerejší vydání bylo označeno i hvězdičkou. Vanessa je bezesporu kontroverzní hudební počin, který má ale své místo na českém kulturním poli, stejně tak jako například spiritualní kultura a její současné podoby, které se bude Tečka věnovat v některém z dalších vydán," sdělila ČTK mluvčí televize Alžběta Plívová.

Dvořák dnes doplnil, že pokud chystaná analýza odhalí nějaká porušení zákona, televize je připravena zajistit, aby se tato situace již neopakovala. Česká televize se podle něho zabývá nejen tím, zda došlo k nezákonné podpoře toxikomanie, ale také zda v pořadu nebyla obsažena neoprávněná reklama. Někteří radní dnes projekt označili za marketingový, podle nich mimo jiné i veřejným projednáváním získává další propagaci.

Stanici zaměřenou na kulturu ČT art spustila Česká televize loni 31. srpna. Střídá se na jedné vysílací frekvenci s dětským programem ČT:D, označovaným také jako Déčko. ČT:D vysílá denně od 06:00 do 20:00, ČT art následuje zhruba do dvou do rána. Kanály jsou dostupné prostřednictvím pozemního, satelitního i kabelového vysílání, na sledovanosti mezi lidmi od 15 let měla ČT art v listopadu podíl 0,14 procenta.