Pianista Dan Barták je společně s Petrem Vondráčkem kapitánem družstva zpěváků v pořadu Hvězdy u piana. Kromě hraní na klavír, skládá hudbu. Nyní spolupracuje především se zpěvákem Tomášem Savkou. Spolu s ním oslavil i cenu Zlatá Česká 12 za píseň Nebuď hloupá.


Zajímalo by nás, kde jste se naučil tak perfektně hrát na piano. Každý týden Vašemu týmu fandíme. Jitka + Petra Příjemné slunečné poledne přeju všem, kteří mi položili spoustu otázek, na které se budu snažit odpovědět. Je jich ale docela dost, tak kdyby se stalo že na nějakou neodpovím - neberte to osobně :-)) Na piano mě převážně učil můj otec a jsem mu za to moc vděčný. Dík za fandění - doufám, že budete fandit i nadále - hezký den :-))) D.
Ahoj Dane, mám pocit, že zpěváky ze Superstar tak nějak náš showbyznis nebere. Myslíš že se jich zavedené hvězdy bojí,a proto se je snaží potlačit hlavně v rádiích? A nelituješ teď s odstupem toho, že jsi svoje úsilí věnoval třeba na CD Tomáš Savky nebo Šárky Vaňkové? lili Určitě toho nelituji, protože to je super zkušenost...
Tééda tam ti nejaka majda psala ze ti chteji zrusit porad no to ne ..ja na nej tag rada koukam a to nejsem urcite sama ..Pa mej se super ..a kolik ti vlastne je? Adminka Hele lidi, klid - nic se neruší - co to je za kachnu? :-)
Co mladému a úspěšnému muži jako jsi ty schází ke štěstí? Čeho bys chtěl ještě dosáhnout? ;) Přeju pohodový den!!! Bafiky baf :)) Chtěl bych dělat svojí hudbu, ale cesta bude ještě dlouhá... :-)
Ahojky Dan, je mi dost líto, že tvoje muzika není díky rádiím známá. Jsou to super věci, není to jen tuc tuc nebo popina, jakou nám rádia předkládají. Prosím zkus se nějak víc protlačit. Já sama za sebe dělám co můžu. Píšu a volám na stanice s žádostmi o písničky v podání Tomáše Savky, ale je tam nějaký blok. Nevíš jak to odstranit? Darka Kdybych to tak vědel, v čem to vězí... Budu se ale samozřejmě snažit
Když už jsme u toho života na plno... Co nějakej adrenalinovej sport??? Bavilo by tě to??? Lucka Jako padák, rogalo nebo seskoky ? Nikdy :-))) Jinak sport miluju...
Dane hraješ moe pěkne,nechtel bys mi někdy zahrat?? lenka Na nervy? klidně :-)))
Teda vy jste ale pěknej kluk. Takových kluků za kterými bych se otočila je málo. Musíte se sebou hodně něco dělat, nebo jste přirozeně krásný? Jestli Vás někde můžu potkat, tak kde? Livie Nic moc se sebou nedělám a pokud se máme sejít, tak se sejdem... :-)
Kdy se bude muzikál Romea a Julie hrát v Českém Těšíně a jaké bude mít obsazení? Iva Premiéra je tuším 12. května a hraje tam výborný zpěvák a můj kamarád Petr Kutheil + spoustu méně známých lidí, ale za to dobrých...
Čau,chtěla jsem se zeptat jak obtížné je rychle reagovat a být přitom tak úžasný. hanka To je asi nějakej dar nebo co... :-)))))))))))) nevím co napsat... :-)
Ahoj Dane, moc tě obdivuju, jsi výborný klavírista i zpěvák. Jsem taky fanynka Tomáš Savky a jeho dvě CD, na kterých máš hlavní zásluhu poslouchám stále. Těším se na třetí CD - dočkám se? A kdy? Přeju hodně úspěchů!! karin Zatím se nepřipravuje - uvidíme.
Ja nemam ani otazku len tak dotaz! Takze ste neuveritelne sexy!!! :):) Monika Vrrr :-)
Ahoj Dane...Hraješ skvěle na piáno..kdy si začal hrát??a co tě k tomu přivedlo???Přeji ti hezkej den a hodně úspěchů..:) Katka Začal jsem hrát asi v 6ti letech - myslím. Bavilo mě to.
Dobrý den , působíte ve Hvězdách na piáno velmi sympaticky a zdá se, že jste i velmi zdatný pianista a zřejmě i skladatel. Mám totiž obě CD Toma Savky a skládáte super muziku, myslím, že vás s vaší hudbou nelze přímo někam zaškatulkovat, je to něco, co na naší pop scéně chybí. Budete s Tomášem i nadále spolupracovat na dalším Cédéčku ? Děkuji za odpověď. Vlasta Už jsem na podobnou otázku odpovídal a děkuji - myslím si totéž ;-)
Ahoj Dane. Hele, už ti někdo řekl, že vypadáš hrozně zle? :-) Fakt, jak se díváš - kdyby si na mě vybafnul večer v parku ze křoví tak se p..... strachy :-) Ale na klavír ti to hraje dobře - pověz, znáš písničky, na které si vzpomenete, že obsahují ta slova, nebo znáš noty jakékoliv písně, kterou tam účinkující řekne? Díky a měj se. A víc úsměvu :-) Karolína To bude tím obočím... :-))) Ale bafat nebudu - neboj :-) No spíš si vzpomenu na píseň a zárověň i na harmonii - ale není to vždy tak jednoduché jak to vypadá...
Ahoj Dane, obě CD Tomáše Savky se mi moc líbí a hrozně se těším na další. Už máš s Tomem něco v plánu? Budeš s ním spolupracovat i na dalším CD? A ještě druhá otázka: nevíš, proč se tvoje písničky z Tomových desek nehrajou na rádiích? Je tam určitě pár "rádiovek". Jediná, která se hrála byla právě píseň Nebuď hloupá a hned získala Zlatou Českou dvanáctku. Já vím, ale je to těžké... Sám nevím proč, ale myslím si, že CD stojí za poslech... Jinak zatím nic ještě neplánujem...
JSTE LEPŠÍ NEŽ VONDRÁČEK TEN JE MOC NAMYŠLENÝ jaký styl hudby skládáte?! :-)) Marika Plánuju dokončit svoje vlastní CD, ale to je hodně do budoucna. Vám v tuto chvíli mohu jenom doporučit CD Tomáše Savky
Co rikate na to že chteji zrusit porad Hvězdy u piana?Je to skoda... majda O ničem takovém jsem neslyšel...
Prý jste spolupracoval se skupinou Support Lesbiens? Je to pravda? Ingrid Ano je to pravda - pomáhal jsem s aranžemi na live DVD, kde i hraju :-)
Budete dál skládat pro Tomáše S.??? Petr Nový Uvidíme...
Jste úžasný, co plánujete do budoucna? Díky Verča Život naplno ;-)
Achoj, jaký jsi... Zkus mi popsat své nejlepší a pak i nejhorší vlastnosti. Díky Karlička Ohleduplnost, vstřícnost X Roztěkanost a jsem nervák :-)
máte nějaké přání, které si moc přejete. Hanka Ano, ale to je tajný! ;-)
kam pojedete na dovolenou? ema Ještě nevím, jestli budu mít na dovolenou čas...
Podíval jste se na některý z odvysílaných dílů Hvězd u piána a můžete zpětně říct, že tomu věříte? Fandím Vám jako muzikantovi, ale pořad působí nevěrohodně a uměle, zejména souboje jeho protagonistů. Co Vy na to? Robert Viděl jsem pár dílů a myslím, že tomu lidé nevěří proto, že se kapela přidá a hraje dobře - ale věřte mi, že kapela improvizuje!
Ahoj Dane. Moc tě obdivuju, jak hraješ na kalvír. Jsi vážně dobrej. Můžu se zeptat kolik ti je let a jakou máš školu? A co je tvoje hlavní práce? Ji někde v divadle? Laďka Je mi 26, dělal jsem hereckou státní konzervatoř a hlavně skládám, produkuju a aranžuju CD... Divadlo jsem dělal - hlavně muzikál, ale to už je dlouho...
Ahoj jak se máš? A jak se ti hraje v rodiných poutech na piano? Petra :-))) Tak to je vtipný :-) Docela dobře...
ahoj Dane, jsi boží, kde jsi se naučil hrát tak dobře na piano a zpívat,jsi takový český Jammie Cullum. marek vaněk WOW - tak to je tedy pocta - je to totiž můj oblíbenec! děkuji!!! :-)))
Jsem přesvědčen, že jste opravdu vynikající pianista. To není samo sebou !! Mohl byste, prosím, říct, co a v jakém rozsahu jste pro svou bravurnost v životě obětoval? Bavilo Vás hrát v počátcích ? Kdo a jak Vás nejúčinněji vedl ? Děkuji za odpovědi! Honza Obětoval jsem tomu tak trochu dětství - to se stává, ale nelituji toho! Učil mě otec s rákoskou v ruce... :-)
ACH !!!Orchestr Zdeňka Bartáka a Slovanský dům - to je naše mládí a namlouvání...Děkujeme dodatečně!Má /nebo bude mít/ rod Bartáků své hudební pokračovatele? Myslím na naše vnoučata. pateta Snad ano - ukáže to čas, ale já na vnočata ještě nemyslím... :-)))
Pane Barták,jste sympatický,krásně hrajete na klavír a srší z vás radost z muziky(stejně jako p.Vondráček),ale nemyslíte,že pravidla soutěže jsou dost hloupé?Námět bezva(styl CARUSA....trochu) a p. Vondráčková občas trochu mimo?(nic proti H.V.) FRANTA NOVÁK Nemyslím si, že pravidla jsou hloupá - možná je málo zvýrazněný cíl soutěže a to je to, že výherce si může zazpívat píseň ze svého repertoáru, což v dnešní hektické době je v televizi podle mě vzácnost...
Ahoj Dane!Jsi volný, nebo zadaný? Jana Ty ty ty...! :-)
Chci se zeptat,co dela dedecek.Nejsou o nem zadne zpravy. Milena Dědeček se má dobře a je stále velmi čilý...
Jste mi velice sympatický. Jen tak dál!!! Simča Děkuji :-) Co na to říct...
Ahojky Dane,chtěl jsem se tě zeptat,zda-li pak máš nějakého sourozence. A pokud ano,co bys o něm/ní řekl. Jinak přeju hodně štěstí jak v pracovním,tak osobním životě. díky Michal Ahojky - ano, mám nevlastní sestru Petru a je to moc milá holka - a už jsem strejda :-)
Ahoj zajímá mě jak jsi se dostal k pořadu Hvězdy u piana? boubenda Úplnou náhodou - hledali někoho k Petrovi a padlo to na mě a jsem za to moc rád!
chtela jsem se te zeptat co delas mimo hvezd u piana? petra Cauky Petro :-) Snažím se skládat, aranžovat a občas i zpívat - když mám ale kde a pro koho. :-)
Ste úžasný, úžasný ... rada sa na Vás pozerám a páči sa mi ako hráte, spievate a celý program Hvězdy u piána. Pozerám to stále a držím programu palce, aby vydržal dlho, Vám prajem veľa šťastia a veľa krásnych chvíľ pri hudbe. Vaša obdivovateľka. Veronika Díky moc!!! :-) D.
Dobrý den, chci se zeptat, kde se schovával takový muzikantský talent jako Vy doposud? A zda je Váš tatínek p. Barták - bývalý manažer např. Ivety Bartošové? Děkuji za odpověď a ráda bych Vás vídala i v jiných pořadech, ne jenom na Primě v Hvězdách u piána. Barbora Všechno chce asi svůj čas - snad přijde. Každopádně děkuji a ano - jsem syn svého otce :-)
Jak snášíte časté porážky od týmu Petra Vondráčka? petr To se asi nekoukáte pravidelně - je to velmi vyrovnané :-)
Jste super - moc Vás obdivujeme - není celý pořad tak trochu připravený? Jaroslav Je tam lehká příprava před natáčením každého dílu, ale určitě ne taková jak si většina lidí myslí... Věřte nám trochu... :-)
Jako na těch fotkách jsi strašně hubenej!!! Ať už jsou ty kolášky v Tobě, šup šup :))) Kolik vlastně měříš a vážíš? ;) Datel Jsem hubenej, no... tak já si je jdu dát... :-) Loučím se s vámi se všemi a dík za dobré dotazy!!! Čauky - Daniel