Přesto se nyní britský zpěvák těší dobrému zdraví. Vědcům proto dovolil, aby prozkoumali jeho genetický kód. Odborníky zajímá, jak mohl přísun tolika škodlivých látek přežít.

Odborníci doufají, že se jim to podaří zjistit po jeho genetické analýze. Přestože byl Osbourne závislý na alkoholu a kokainu, má tři zdravé dospělé děti a je 30 let spokojeně ženatý. Při svých opileckých a drogových eskapádách honil kamarády s nabitou puškou během vystoupení prý dokonce ukousnul netopýru hlavu, přejížděl autem viadukty a v roce 1989 se dokonce pokusil uškrtit manželku.

Bývalý bouřlivák ale v posledních letech seká latinu a dušuje se, že žije skutečně zdravě. Drog a alkoholu se prý nedotkl už několik let. „Genetická analýza osob, které mají extrémní chorobopisy, má ohromný vědecký potenciál,“ říká Nathan Pearson z americké společnosti Knome, jež se náročné testy chystá provést. Ozzy sice rozhodně nemá hluboko do kapsy, ale přesto se může radovat, že ušetří. Testy, které mu budou provedeny zcela zdarma, totiž stojí 840 tisíc Kč.

Metalová hvězda přijede v sobotu 28.srpna na ŘÍPFEST, který se bude konat ,jak už název napovídá, pod horou Říp. Ozzy Osbourne zde tak zahájí své evropské turné. Vstupenky na festival jsou ještě stále v prodeji. Pokud se hudební fanoušci rozhodnou zakoupit vstupenku na festival do 20.6., tak se mohou těšit až na 40% slevy z ceny vstupenky v den festivalu

Fotogalerie
3 fotografie