„Jsem HIV pozitivní. Přesto jsem zdravá. HIV přece neznamená, že jsem nemocná,“ řekla v televizním pořadu Günthera Jaucha na stanici RTL. Nadja byla zatčena za napadení a deset dnů strávila za mřížemi.

Tenkrát jí ujely nervy a během svého vystoupení na frankfurtské diskotéce napadla ženu, které měla způsobit vážná zranění. V té době začala média spekulovat o její HIV pozitivitě. Nadja se stáhla do ústraní a odmítala se k čemukoliv vyjádřit. Až nyní říká: „Jediné omezení, které musím dodržovat, je to, že beru léky. A samozřejmě také v sexu je nutné dbát na jistá pravidla. Ale už mám na čele »štempl« té nakažené. Jsem nakonec ráda, že to vyšlo najevo. Poslední léta jsem žila pod velkým tlakem a v neustálém stresu. Teď mě už nikdo nemůže vydírat.“

Nadja Benaissa
Autor: YouTube

Při rozhovoru s moderátorem působila klidně, dokonce se i smála. Dále prozradila, že svým kolegyním ve skupině o svém nakažení řekla. „Propukly emoce, brečely a dělaly si o mě starosti.“

Nadjina devítiletá dcera Leila až do jejího zatčení o matčině nemoci nevěděla. „Chtěla jsem počkat, až ještě povyroste.“ Ale když se zprávy dostaly na veřejnost, mlčet už nemohla. „Poté, co jsem byla propuštěna z vězení, v klidu jsem si s ní promluvila. Řekla jsem jí, ať nemá strach, že mi nehrozí žádné nebezpečí. Myslím, že se s tím vyrovnala dobře,“ říká Nadja, která dnes poprvé od obvinění opět vystoupí se skupinou. Koncert bude v rakouském St. Pöltenu.

Nadja Benaissa
Autor: wikipedia.org


I s virem HIV je člověk zdráv

Člověk HIV pozitivní je infikován virem, který může za určitých okolností vyvolat závažnou poruchu obranyschopnosti zvanou AIDS. Přítomnost viru v organizmu však v žádném případě ještě onemocnění neznamená. Nemoc AIDS se projeví asi u 50 % nakažených v období 10 let. Nakažený člověk může žít mnoho let bez jakýchkoliv projevů nemoci, to znamená, že může být zdráv. Ovšem přitom může při pohlavním styku nakazit partnera, může krví virus přenést na druhého člověka, je-li jeho krev ve styku s otevřeným poraněním druhého člověka.