Britskou hvězdu našel 25. prosince mrtvou v posteli partner Fadi Fawaz. Údajně šlo o infarkt, příčinu však potvrdí až pitva. Od chvíle, kdy zprávu vypustila do světa Michaelova agentka, začali se před jeho domem v Londýně scházet jeho fanoušci, aby muzikantovi vzdali hold, zapálili za něj svíčku a položili zde květiny. Stejně tak jako je už ulice plná vzpomínkových předmětů, internet zase plní nesčetné vzkazy a kondolence.

Na sociálních sítích se nyní ozývají i takové lidé, kteří se s umělcem setkali a poznali, jaký ve skutečnosti je. Podle mnohých byl neskutečně rozdavačný, ale nechtěl o tom zbytečně moc mluvit. „George Michael pracoval anonymně v útulku pro bezdomovce, kde jsem dělala dobrovolnici. Nikdy jsem to nikomu neřekla, poprosil nás, abychom to neříkali. Takový doopravdy byl,“ sdílela například na Twitteru uživatelka Emilyne Mondo.

Novinářka Sali Hughes zase připomněla jeden ze svých starších článků, v němž uvedla, že jistá celebrita dala kdysi barmance jako „dýško“ neuvěřitelných 5 tisíc liber (v přepočtu přibližně 158,5 tisíce korun). Ne snad že by tak dobře obsluhovala, ale svěřila se tehdy hostům, že studuje zdravotnickou školu a kvůli tomu se hodně zadlužila. „Byl to George Michael,“ odtajnila teprve po jeho smrti identitu štědré osobnosti novinářka v příspěvku na Twitteru.

Podobně se měl zpěvák zachovat i v jiném případě. Jedna z účastnic pořadu Deal Or No Deal (českou verzi soutěže na Primě pod názvem „Ber nebo neber“ moderoval Pavel Zuna) si prý přála vyhrát 15 tisíc liber (cca 475 tisíc korun), aby si mohla dovolit umělé oplodnění. Když se jí to nepodařilo, zavolal jí prý druhý den George Michael a potřebné finance jí dal. Alespoň podle slov moderátora soutěžního pořadu Richarda Osmana (46).

Zesnulá celebrita měla prý sice jmění v hodnotě 100 milionu liber, ovšem vzdala se honorářů a tantiemů za některé své největší hity a velmi často přispívala na nespočet charitativních organizací, například Childline (podobná české Lince bezpečí), Macmillan Cancer Support (na podporu lidí s rakovinou) a Terrence Higgins Trust (charita zaměřená na nakažené virem HIV). Zatímco rakovina se stala osudnou Michaelově mamince, HIV pozitivní byl jeho někdejší partner, módní návrhář Anselmo Feleppa, který zemřel v roce 1993.

 

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý George Michael (†53): Takhle si užíval pražský koncert! Onemocněl po něm! georgemichaelpress.com

Fotogalerie
59 fotografií