"Podle vyjádření managementu Paula Anky jde o reakci na bezpečnostní situaci v Paříži a Egyptě, kde mělo být celé Evropské turné zahájeno," uvedl Zvoníček. Po původním odložení koncertů v západní Evropě, které Anka anoncoval již před Vánoci, se nyní rozhodl ke stejnému kroku i v ostatních částech starého kontinentu.

Zpěvák, skladatel a textař Anka je autorem mnoha světových hitů. Například nejslavnější Sinatrova píseň My Way náleží právě jemu, stejně jako hit Toma Jonese She's a Lady. Úspěch měla také jeho spolupráce s 'králem popu' Michaelem Jacksonem. Pro něho napsal skladbu This Is It, která dala jméno Jacksonově již neuskutečněnému turné. Anka také stál za startem kariéry současné swingové hvězdy Michaela Bublého, kterému v roce 2003 koprodukoval album.

V Česku je Anka známý především jako autor svého největšího hitu Diana, který díky textu Zdeňka Borovce a interpretaci Milana Chladila zlidověl. Píseň vyšla na desce už v roce 1957.

Čtyřiasedmdesátiletý rodák z Ottawy má od začátku 90. let americké občanství. V bývalém Československu vystoupil už v roce 1966. Předloni nadchnul zaplněné pražské Kongresové centrum, kde vystoupil se čtrnáctičlenným big bandem v rámci celosvětového turné Love Never Felt So Good.