Val Kilmer skončil letos v lednu v nemocnici kvůli masivnímu krvácení do krku. Okamžitě se objevily spekulace, že hvězda snímků Batman navždy (1995) či Top Gun (1986) trpí rakovinou hrtanu. Kilmer si totiž dlouhodobě před fotografy zakrýval levou stranu krku, a v létě si dokonce zahalil celý obličej. Navíc v poslední době výrazně pohubl.

Jeho blízcí v únoru serveru TMZ prozradili, že si herec může za svůj zhoršující se stav sám, protože absolutně nedbá rad lékařů a svou nemoc přehlíží. Kilmer prý lékařskou pomoc odmítá, protože vyznává duchovní proud tzv. křesťanské vědy a věří, že právě neoblomná víra ho dokáže uzdravit. Herec ale spekulace o rakovině v říjnu rázně popřel a uvedl, že podstoupil blíže neurčenou proceduru, po které mu začalo hrdlo otékat. 

Kilmera letos v prosinci vyfotografovali paparazzi ve chvíli, kdy cestou z lékárny na svůj pověstný šátek zapomněl, a fanoušci jsou opět v šoku. Herec má totiž v krku kanylu po tracheostomii, což je chirurgický zákrok sloužící k otevření přístupu do průdušnice a zajištění dýchání. Mluvčí herce britskému portálu MailOnline pouze sdělili, že herec momentálně přerušil kariéru.

Fotogalerie
16 fotografií