V 90. letech se ve vědecké společnosti objevila zpráva, že lidé využívají pouhých 10% mozzkové kapacity. Tento nápad inspiroval už mnoho knih a filmů. A jedním z nich se v současné době stal i velkofilm Lucy. V titulní roli zde září notoricky známá Scarlett Johansson, kterou doplňuje například Morgan Freeman.

Mladá Lucy se jednoho rána probudí s obrovskou jizvou na břiše. V zápětí se dozví, že se stala obětí obchodu s drogami – v těle má teď zašitý balíček s velmi speciální látkou, kterou musí propašovat d Evropy. Vlivem špatného zacházení jejích „osobních strážců“ ale pytlíček praskne a droga se jí začne uvolňovat do těla.

Lucy se tak dostane neskutečných schopností – nadlidská síla a rychlost, ale i schopnost telekineze, duševního cestování časem nebo schopnost vnímat a zpracovávat informace rychleji než počítač. Všechno ale není tak skvělé, jak by se mohlo zdát. Lucy totiž začne pronásledovat horda mafiánů, kteří se jí chtějí zbavit. 

Za první víkend v kinech vydělala film Lucy v USA téměř 20 milionů. v našich kinech obsadil v návštěvnosti druhou příčku. V kinech návštěvností dokonce překonala všechny dosavadní Bessonovy filmy.