Shia se minulý týden vyznamenal. Vyrazil do brodwayského divadla na představení Cabaret, kde si bez ostychu zapálil cigaretu. To je tak trochu zakázané, což se mu personál divadla snažil vysvětlit. Shia to však pochopil jako útok na svou osobu a v divadle ztropil scénu doprovázenou vulgárními projevy.

Zklidnili ho až přivolaní policisté, kteří ho z divadla vyvedli rovnou do policejní cely, kde strávil noc. Jelikož incident není zdaleka prvním, čeká na herce soud. Osudné cigaretě totiž předcházely dvě rvačky v hospodách. Dobrovolně se proto rozhodl nastoupit na léčení do psychiatrické léčebny. Soudci totiž na snahu o vlastní nápravu slyší a ve výsledném trestu by mu to mohlo prospět.

Že Shia není žádné neviňátko, to víme už dávno. Vedle rvaček a výtržností naposledy utekl z tiskové konference v Berlíně, kam dorazil s velmi slušivým papírovým pytlem na hlavě. K jeho povedeným kouskům patří také močení na restauraci, které předvedl v Kalifornii. Tímto kouskem uchvátil zejména policisty, kteří mu to brzy před soudem jistě "přičtou k dobru".