Začalo to nevinně, Lucy čekala na Franca před divadlem, kde hrál. Pak ho požádala, jestli s ním může vyfotit. Fotku si pak dala na sociální síť a netrvalo dlouho a James Franco začal s dívkou na internetu flirtovat.

Franco po pár konverzačních replikách dokonce navrhnul, jestli má zamluvit hotelový pokoj. Kromě pozvání na pokoj se jí ještě předtím vyptával, zda-li má přítele, a přesto, že Jamesovi řekla, že jí je pouze sedmnáct, nezabránilo mu to klást další intimní otázky vyvrcholené pozváním na hotel.

V jejich konverzaci je jasně vidět, o co Francovi jde. Dívky se mimo jiné ptal na den jejích osmnáctých narozenin, jelikož v USA je sex povolen až od 18 let.

Nezastavilo ho to a poté, co se dověděl, že Lucy je se svou matkou v New Yorku, se dívky nadále ptal, kde bydlí a jaké je její telefonní číslo?! Dívka se mu ale smála a napsala mu, že tomu její přátelé ve Skotsku neuvěří, načež se začal James stahovat z lovu a snažil ji přesvědčit, aby jim nic neříkala. To se ale nepovedlo. Francovo neodbytné naléhání nakonec prasklo a díky internetu se o něm dověděl celý svět.

Na svůj Twitter poté napsal výzvu k tomu, aby od něj drželi rodiče své děti stranou. Později ji však smazal. Franco se nakonec začal kát a veřejně oznámil, že udělal chybu, a snažil se vše omluvit tím, že přece nikdy nemůže vědět, kdo na druhé straně konverzace opravdu je.