V dobách své největší slávy byla americká countryová zpěvačka Mindy McCready hubenou, atraktivní blondýnkou s poměrně originálním hlasem. Nějaký čas také randila s hollywoodským hezounem Deanem Cainem, hlavním představitelem i u nás známého seriálu o Supermanovi.

Jenže alkoholové a drogové radovánky se na jejím vzhledu nemohly nepodepsat. Přibrala, kruhy pod očima byly znatelnější a znatelnější... Přesto však mohla stále ještě těžit z několika úspěšných alb.

Závislost na lécích, řízení v opilosti

Jenže problémy nakonec přerostly Mindy přes hlavu. V roce 2004 dostala podmínku kvůli nepovolenému užívání léků na předpis, o tři roky později řídila opilá a musela do vězení.

Nevedlo se jí ani v soukromém životě. Její bývalý partner ji zmlátil tak, že ho obvinili z pokusu o zabití. Se svou matkou se pak soudila o právo na péči o staršího syna Zandera. Mindy skončila v protidrogové léčebně. Když ji propustili, nebylo to nejspíš o moc lepší.

Zabila se na stejné terase, jako její partner?

V neděli pak našli Mindy mrtvou - na verandě jejího domu v Heber Springs v Arkansasu. Patrně spáchala sebevraždu. Nebylo by to ostatně poprvé, co se o něco takového pokusila. Již v roce 2005 se předávkovala, ale její život tehdy lékaři zachránili.

Příčinou smrti nakonec byla jedna střelná rána, uvedl v prohlášení šerif okresu Cleburne. Je však děsivé, že na stejné verandě byl v lednu nalezen mrtvý i dlouholetý Mindin partner David Wilson, otec jejího mladšího syna Zaynea. Také jeho smrt policie vyšetřuje s podezřením na sebevraždu a vše tak nasvědčuje tomu, že se zpěvačka rozhodla následovat svého milého do nebe...

Americký sen: V 18 letech vyrazila do Nashvilleu

Po McCreadyové tak zbyla na její věk poměrně dlouhá pěvecká kariéra - začala zpívat ještě jako dítě v kostele na rodné Floridě a v 18 letech vyrazila se svými demo snímky směr Nashville. Zaujala hudební producenty a začala si žít svůj americký sen. V roce 1996 prorazila s debutovým albem Ten Thousands Angels, kterého se prodalo na dva miliony kusů.

Písnička z tohoto alba Guys Do It All the Time se dokonce dostala na první místo country hitparád. A i další čtyři studiové desky McCreadyové měly poměrně velký úspěch. Poslední album "I'm Still Here" vydala Mindy v roce 2010.

Fotogalerie
8 fotografií