Alespoň částečnou úlevu musela cítit Dara Rolins poté, co ji dnes soud neposlal na za mříže za nehodu, která se stala v červenci roku 2010. Tehdy se zpěvačka srazila s motocyklistou Jindřichem Rotreklem, který na následky zranění zemřel. Soudní tahanice ale stále nekončí. Pokračování bude v březnu. Rolins bude v zahraničí, tudíž se nebude moct účastnit, to ale soudkyni nevadí. Daře stále hrozí šest let vězení.

Prozatím je ale Dara volná. "Je předčasné se k něčemu vyjadřovat," řekla zpěvačka, když vyšla ze síně. "Jděte se rekreovat," řekla hořce Olga Daře na konto, že odjede pryč.

Rotreklová přišla s dcerou

Dara přišla ve středu k soudu krátce před devátou hodinou v tmavých brýlích, které nesundala po dobu soudního přelíčení, které trvalo do půl druhé odpoledne. Během stání vypovídala Rolins, vdova Rotreklová, svědek a dva soudní znalci.

Zpěvačkla byla hodně nervózní. Jednu chvíli si utírala slzy a pot z čela. Když vypovídala Rotreklová, se kterou tam jako podpora byla dcera, rozbrečela se. Vzpomínky na tragédii a zesnulého manžela asi stále hodně bolí.

Podávala Lauře pití a pak se to stalo

Jako první byla vyslýchána Rolins. "Vyrazila jsem s dcerou na Slapy, byla jsem odpočatá, nepožila jsem alkohol a nebyla pod vlivem žádných léků. Cestu jsem znala a jela jsem maximálně 30 až 40 kilometrů v hodině," začala Dara.

"Dcera chtěla pití, tak jsem jí ho pravou rukou podala, levou jsem držela volant. Po pravotočivé zatáčce jsem najednou viděla cyklistu. Vidím ho a pak už si pamatuju jen moment střetnutí. Náhle se přede mnou objevil. Automaticky jsem šlápla na brzdu," popisovala, jak se nehoda stala.

"Zkontrolovala jsem dceru a pak šla k němu. Byl při vědomí. Auto jsem nechala nastartované. Byl při vědomí, i když jsem vytáčela záchranku a než přijela," dodala Rolins velmi rozrušená.

Vdova Olga se k výslechu dostala jako druhá. "Ano, vzpomínám si na ten den. Volal mi, že jede z rybolovu domů. Pak volala policie, že je manžel na operačním sále. Pak mi volali, že zemřel. Jela jsem do nemocnice už jen pro jeho věci," vzpomínala na den tragédie Rotreklová.

Rolins se zastal cyklista

"Zdravotně byl v pořádku. Vždycky říkal, že má srdce jako zvon," dodala. A pak už přišly výčitky na Dařinu adresu. "Po nehodě mě obžalovaná nekontaktovala. Tři dny po nehodě mě navštívil právník Rolins s dopisem. Tam bylo napsané, že je jí to líto atd. pak už mě nekontaktovala," vypověděla Olga.

Zpěvačky se zastal cyklista Jan Veverka, který u nehody byl. "Jel jsem na kole, pak jsem slyšel ránu a snažil se pomáhat," řekl. Místo, kde k neštěstí došlo, podle něj přehledné není. "Vozovka je úzká. Podle mě jela rychlostí, jak měla," řekl.

Po něm vypovídali ještě dva soudní znalci. Soudkyně následně určila, že další přelíčení se bude konat 14. března. Rolins je i s dcerou od 5. do 30. března v zahraničí, tudíž nebude moct být přítomna, ale to soudu nevadilo.

Blesk.cz byl v soudní síni a celý průběh sledoval. ONLINE přepis naleznete zde:

Fotogalerie
19 fotografií