Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

LuŠtěLa: Holky, které pobláznily internet!

Autor: gam - 
5. února 2010
14:18

Pod názvem LuŠtěLa se skrývá dívčí skupina, která poslední týdny ovládá internet. Jejich klip Patnáctiny vidělo už přes 240 tisíc lidí a mají za sebou i vyprodaný koncert v pražském klubu Matrix.

Skupina LuŠtěLa vznikla už před třemi roky v šestitisícovém Ledči nad Sázavou. Tři holky z páté třídy Lucka (13) (nyní jí ve skupině nahradila Vanessa Suchecká) , Štěpánka Vrbová (13) a Larisa Khachatryan (15) si tehdy začaly pro zábavu zpívat a jejich vzorem byla americká skupina PussyCat dolls.

Minulý rok začaly vystupovat na různých školních a charitativních akcích. Dostaly se tak ve známost širšímu okolí. Dnes mají na webovém portálu facebook přes dva tisíce fanoušků a nových stále přibývá. „Začalo se to šířit jako vir,“ píše na facebook jeden z pseudofanoušků této holčičí skupiny. Nejdříve si všichni mysleli, že je to jen další vtip, protože jejich zpěv a videoklip je prý něco tak otřesného, že to snad nemůžou myslet vážně píše další člen sociální sítě.

Davovou hysterii okolo dívčího tria odstartoval klip Patnáctiny, který jen za tři týdny na serveru YouTube vidělo přes 200 tisíc lidí. V lednu se tak stal suverénně nejpřehrávanějším českým videoklipem. Navíc se pod videem objevilo více než dva tisíce komentářů.

Skupina LuŠtěLa vyprodala pražský klub Matrix. Skupina LuŠtěLa vyprodala pražský klub Matrix. | lustela.webnode.cz

Skupina měla takový ohlas, že si ji pořadatelé pražského klubu Matrix vybraly na vystoupení a rozhodně nelitovali. Během chvíle byl celý klub vyprodaný a uvnitř se údajně tísnilo skoro tisíc fanoušků. Další desítky fanoušků zůstaly před vchodem bez lístků. Měli smůlu, protože půl hodiny před koncertem už byly všechny vstupenky vyprodané.

"Za celých šest let, co klub funguje, bylo takhle plno jen dvakrát," potvrzuje úspěch kapely Michal Tůma, který má na starosti pořádání koncertů.

Co stojí za úspěchem této dívčí kapely opravdu nevíme, ale žádný dobře promyšlený marketingový tah to není. Za LuŠtěLou totiž nestojí žádný management. Zpěvačky ale překvapivě přemluvily profesionály ke spolupráci. Jejich úspěšný klip Patnáctiny jim zpracoval Marek Ptáček, který točil i se skupinou Arakain a Petrem Jandou.

vasek17 ( 6. února 2010 18:56 )

Tohle video to vystihuje asi nejlepe http://www.youtube.com/watch?v=3Qwlck2HBao

joel ( 6. února 2010 10:16 )

Hele ty osle. Nedelas nahodou na poste v oddeleni baliku? Jsi na to slovo nejak chorobne fixovan. A intelektualni uroven prispevku taky vypada na nejakeho zakomplexovaneho manuala...

konica ( 6. února 2010 09:58 )

myslím,že každý normální člověk po shlédnutí může zjistit, že opravdu nejde o závist...jsem trochu jiná věková kategorie a díky tomu to už mohu lépe posoudit

mouse ( 5. února 2010 22:41 )

myslím že pokud by nějaký " Balik " ze sebe chtěl dělat idyjota na internetu, tak to zvládne taky

czechamerican ( 5. února 2010 22:25 )

Vite co je ale nejlepsi vy " Balici " ? Ze holky jiz ted dokazali neco, co se vam vetsine nepodari za cely zivot, ac otom mnoho z vas sni... jinymi slovy " Balici ", zase z vas mluvi klasicka ceska chorobna zavist. Kdybi jste nebyli ceskymi " Baliky " museli by jste totiz jeden druhymu dokazat uprime prat uspech...jelikoz jste ale " Balici" tak jen zavidite. Holky... neni to spatny...urcite jedte dal a nenechte se vytocit od straslive, straslive velkejch " Baliku "

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa