Od Ivetiny smrti vdovec postupně couvá. Nejprve vykřikoval, že chce veřejný obřad, na kterém se budou moci Ivetině památce také poklonit její kamarádi a fanoušci. Rodina v čele se zpěvaččiným synem Arturem (17) ale byla zásadně proti a navrhovala neveřejné rozloučení v kruhu rodinném. Nejlépe ve Frenštátě pod Radhoštěm, odkud Iveta pocházela.

Pirátské parte

Rychtář nakonec začal brát zpátečku. Jenže aniž by se rodině ozval, nechal natisknout smuteční oznámení i se jmény Artura, maminky Svatavy (74), sestry Ivany (48) i bratra Lumíra (50)!

Bez jejich vědomí oznámil světu, že rozloučení bude neveřejné, jen v kruhu nejbližších. „Pan Rychtář s panem Štaidlem a ostatními stále nekomunikuje,“ tvrdil ještě v úterý odpoledne blízký přítel z okruhu Ladislava Štaidla (59). To se pak změnilo…

Rozeslal SMS

Rychtář podle informací Blesku ve středu (kdy jsme napsali, že rodinu stále neoslovil) obeslal Artura a další příbuzenstvo esemeskami. „Informoval v nich, v jakém duchu se bude poslední rozloučení s jeho manželkou konat. Teď čeká odpověď. Ustoupil téměř ve všem. Jediné, v čem odmítnul ustoupit, je místo pohřbu. Trvá na tom, že se uskuteční v Praze, nebo okolí,“ řekl nám člověk z blízkého okolí Rychtáře, který si nepřeje být jmenován.

Štaidl ani nikdo z rodiny Bartošové se do uzávěrky dnešního vydání k tomu, zda je Rychtář skutečně oslovil a případně co mu odpověděli, nevyjádřil.

Přinesl věci

O tom, že jsou přípravy pohřbu v plném proudu, svědčí i fakt, že Rychtář každou chvíli pobývá v říčanské pohřební službě, která má poslední rozloučení s jeho manželkou organizačně na starosti. Tak třeba ve středu tam vdovec donesl několik důležitých věcí.

Rakev s ostatky Bartošové je mezitím stále uložená v chladícím terminálu strašnického krematoria. Pohřeb tam může proběhnout v jakýkoliv den. Podle našeho zjištění si totiž rodina může obřadní síň pronajmout i v sobotu či neděli.

Kde ji pochová?

Po posledním rozloučení plánuje Rychtář Ivetiny ostatky uložit na hřbitově v Uhříněvsi. „Právě toto místo si sama vybrala jako svůj domov, vychovala tu svého syna Artura a když řekla, že jede domů, tak jela do Uhříněvsi a ne do Frenštátu,“ prohlásil Rychtář.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Princezna mimoňka i sexy blondýna. Co chtěly u Rycháře? Blesk TV