Snímek, jehož první klapka padla v úterý 29. srpna, se bude točit kolem rodinného dramatu. Kostýmní výtvarnici Evě v podání Balzerové umírá šarmantní manžel. S jeho náhlým úmrtím se nemůže smířit dcera Tereza, kterou ztvární Vilhelmová. Ve starých dopisech najde náznaky, že by mohl zesnulý otec někde mít nemanželského syna. Tereza se ho rozhodne najít a přemluví k tomu nápadu i matku.

Společně se vydávají na cestu starou Volhou GAZ 21, přezdívanou Carevna. „Opečovávaný veterán, kterého si ženami obletovaný jazzový trumpetista Ludvík kdysi koupil z recese. Potom ho upravil, aby co nejvíc připomínal spíš americký koráb silnic než ukrajinské auto,“ popisoval režisér.

Obě ženy pak postupně navštěvují někdejší Ludvíkovy milenky. Ty si zahrají Vilma Cibulková (54), Eva Holubová (58), Hana Maciuchová (71) či Emília Vašáryová (69). „Přiznávám, že do režie Tátovy volhy jsem se pustil ze žárlivosti. Přece jsem nemohl připustit, aby nějaký jiný chlap měl šanci obsadit takové talentované a krásné dámy a užívat si to s nimi potom na place,“ vtipkoval Vejdělek.

Ten má již na kontě úspěšné snímky Účastníci zájezdu, Václav, ženy v pokušení či Muži v naději. Doufá, že i nejnovější snímek se dočká stejných ohlasů. „Tátova volha je vlastně taková cesta po ženském osudu. Emotivní střídá komické, dramatické se často mění v úsměvné a naopak," dodal.

Dalších menších rolí se pak ve filmu zhostí Martin Myšička (47), Boleslav Polívka (68), Jana Plodková (36) či Václav Neužil (37). Za kameru se postaví Vladimír Smutný. Natáčení má trvat až do konce září, do kin se pak Tátova volha dostane 8. března 2018.

VIDEO: Rozzářená Eliška Balzerová: S manželem jim to stále jiskří, daroval jí šperky

Video
Video se připravuje ...

Rozzářená Eliška Balzerová: S manželem jim to stále jiskří, daroval jí šperky! Blesk TV

Fotogalerie
31 fotografií