První rána osudu přišla v roce 1994, když její dcera Vicky (†45) spáchala sebevraždu. Patrickova sestra trpěla celý život depresemi a předávkovala se léky proti bolesti.

Patricie, přezdívaná Patsy byla uznávaná baletní tanečnice, a když ukončila profesionální kariéru, založila baletní školu v texaském Houstonu, kde učila mladého Patricka tančit. Jejím žákem byl i slavný John Travolta.

"Vždy jsem musel podávat nejlepší výkony, protože to od nás matka očekávala," řekl o matčiných výchovných metodách Patrick. Energická Patricie vychovala čtyři vlastní - Patricka, Vicky, Donalda a Seana a adoptovanou sestru Bambi. Její život byl ale plný utrpení. Manžel Jesse byl alkoholik a když v roce 1982 zemřel na infarkt - také ve věku 57 let, Patrick se nemohl ze ztrátou milovaného otce vyrovnat. Stejně jako otec propadl démonu alkoholu.

396942:gallery:true:true

Skoncovat s pitím se rozhodl Partick právě po smrti své milované sestry Vicky. "Její smrt mi změnila život. Vyčítal jsem si, že jsem mohl něco udělat, abych tomu zabránil. Z úcty k sestře jsem od základu změnil život, aby nebyla její smrt zbytečná," vysvětlil Patrick své rozhodnutí léčit se.

Neštěstí potkalo i Patrickova bratra Donalda (50), který utrpěl vážná zranění při seskoku s padákem. Zlomil si 40 kostí v těle. Patrick zase utrpěl v roce 1998 těžké zlomeniny obou nohou při natáčení thrilleru Dopisy od vraha.

Poslední úder soud uštědřil Patsy v pondělí 14.9. 2009, kdy její milovaný syn Patrick prohrál svůj boj s rakovinou slinivky.

Fotogalerie
4 fotografie

Vzpomínkový speciál - Život a smrt Patricka Swayzeho (†57) >>