Se svatbou Meghan Eugenii tak trochu »předběhla«, jelikož zatímco ona a Harry se brali už v květnu, princova sestřenice sice oznámila zasnoubení s dlouholetým partnerem Jackem v lednu, na veselku si ale počká až do října. 

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Dcera vévody z Yorku Andrewa (58) se ovšem nemusí cítit špatně, jelikož to Američance natřela zase jiným způsobem. Klidně si totiž pravidelně zveřejňuje fotky na Instagramu, o čemž se vévodkyni ze Sussexu už může jenom zdát. Eugenie na sociální síti začala být aktivní teprve letos v březnu, už tam ale stihla sdílet řadu svých snímků ze současnosti i vzpomínek na dětství. Podařilo se jí už dokonce získat 182 tisíc sledujících.

Přitom starší členové královské rodiny nemají dovoleno zřizovat si účty na sociálních sítích a místo toho jsou informace o nich šířeny jen přes oficiální Twitter Kensingtonského paláce. Meghan Markle se dokonce po svém zasnoubení musela zavázat, že své účty zruší a smaže. Vzdala se také blogu, který pravidelně psala.

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Jak je tedy možné, že Eugenie Instagram mít může? Důvodem je její nezapojení do oficiálních královských aktivit. „Musíme si pamatovat, že Harry, Meghan, William a Kate jsou považováni za tzv. 'pracujícící členy královské rodiny'. To znamená, že plní povinnosti jménem královny. Eugenie a její sestra princezna Beatrice ale pracujícími členy královské rodiny nejsou, což se pravděpodobně už nezmění," okomentoval pro britský Expres zvláštní pravidla monarchie odborník James Brookes.

Pro Eugenii zkrátka nejsou královské povinnosti prioritou, místo toho od roku 2015 pracuje jako ředitelka umělecké galerie Hauser & Wirth. Přitom se ale může účastnit i důležitých oslav a charitativních událostí královské rodiny. Naposledy byla viděna například na zahradní slavnosti královny Alžběty II. (92) v Buckinghamském paláci.

Jelikož ale o ni není tak velký zájem, není tak svázána pravidly a má volnější ruce. Tomu bude zřejmě uzpůsobena také její svatba, na kterou nebude upírána tak obří pozornost, jako na veselku Harryho a Meghan.

VIDEO:  Tradice nade vše: Jak Harry a Meghan strávili předsvatební noc?

Video
Video se připravuje ...

Tradice nade vše: Jak Harry a Meghan stráví předsvatební noc? Reuters

 

Fotogalerie
142 fotografií