Seriál České televize porazil víc než 15 konkurentů, jako jsou třeba Tudorovci a nebo Borgiové. „Ve skrytu duše jsem doufal, že uspějeme, protože já ve Vyprávěj hodně věřím,“ řekl Blesku jen pár minut po úžasném úspěchu Bobiňski. „Ale skutečnost ještě předčila naše sny.“ I Nina Divíšková a Svatopluk Skopal měli z vítězství zážitek na celý život.

„Potěšila nás samozřejmě doma cena TýTý, ale slyšet slova uznání v cizině je přece jen silný zážitek. Jsem ráda, že mě můj muž (režisér a herec Jan Kačer, pozn. red.) přemluvil, abych do Monaka jela,“ přiznala Divíšková, pro niž bylo celodenní cestování autem přece jen náročné. Duchovní otec Vyprávěj, scenárista Rudolf Merkner, může slavit dokonce dvakrát. Nejen úspěch svého díla, ale také to, že díky seriálu poznal lásku svého života. Zamiloval se totiž do herečky Jany Bernáškové, která hraje v jeho Vyprávěj účetní.

Zlatou nymfu už má doma od roku 1998 Hynek Bočan za režii filmu Bumerang a herečka Tatiana Vilhelmová ji v roce 2001 získala za film Společnice.

Fotogalerie
6 fotografií