Český komik, hudebník, klarinetista, zpěvák a malíř Ivo Pešák dnes v noci zemřel v krčské nemocnici, kde byl od března letošního roku hospitalizován. Pešák měl vážný typ cukrovky, kvůli níž mu amputovali několik prstů na dolní končetině.

"Příčinou úmrtí byly komplikace po operaci bypassu, kterou podstoupil před čtyřmi dny v Ikemu," uvedla jeho manželka Milada Pešáková.

Jeho příbuzní stále věřili, že se uzdraví, ale Ivo nedodržoval životosprávu a občas se napil alkoholu, což mu zdravotně také moc nepřidávalo.

Bavič, který se zapsal do dějin videoklipem Jožin z bažin, onemocněl v době, kdy na TV Barrandov natočil první díl nové zábavné show Noha 22. "Pan Ivo Pešák byl kmenovým člověkem na naší televizi. Opravdu je nám všem moc líto, že tak brzy odešel," řekl Blesk.cz Janis Sidovský z TV Barrandov.

Poslední rozloučení s velkým kamarádem Ivana Mládka proběhne příští týden 16. května ve 14 hodin v kostele sv. Jakuba na zámku Zbraslav.

Video
Video se připravuje ...

Legendární písnička Jožin z Bažin, kde Ivo Pešák předvedl své jedinečné taneční umění Youtube.com

Video
Video se připravuje ...

Ivo Pešák v Country estrádě Youtube.com

Učil i na hudební škole

V roce 1972 absolvoval pražskou konzervatoř a poté působil tři roky ve Středočeském symfonickém orchestru v Poděbradech jako klarinetista. Krátce učil na hudební škole a poté se stal členem Banjo Bandu Ivana Mládka.

Fotogalerie
1 fotografie