Miss ČR z roku 1995, kterou lidé považují za nejoblíbenější, má na kontě daleko víc titulů. Jako první česká zástupkyně v soutěžích krásy získala titul Miss Europe a o několik let později se stala díky diváckému hlasování i Miss tisíciletí.

„Moc mě to potěšilo a je to pro mě velká pocta. Je to tím, že si mě spousta lidí pamatuje z roku 1995, kdy ještě Miss ČR byla jediná soutěž krásy. A teď po spojení Miss ČR s Českou Miss v tom lidé budou mít zase větší přehled,“ řekla Žídková.

Těsně za ní skončila Česká Miss 2008 Eliška Bučková (21) a třetí místo patří Miss ČR 2006 Taťáně Kuchařové (23), která se včerejšího večera ani nezúčastnila.

Dva Italové v porotě

Finále letošní soutěže krásy v Hudebním divadle v Karlíně zahájila svým zpěvem loňská Česká Miss Jitka Válková. Rok po své korunovaci v sexy kostýmu dokázala, že zpěv je pro ni na prvním místě a při písni Like a Virgin od popové královny Madonny představila celou čtrnáctku finalistek. Pod taktovkou moderátorů celého večera Dary Rolins a Petra Vondráčka zazpíval Richard Müller, Klára Vytisková a vystoupilo i akrobatické duo Dae Men.

Při výběru nové České Miss, kterou nakonec vyhrála Jitka Nováčková, pomohli Michaele Maláčové bývalá první dáma Dagmar Havlová, producent Jaro Slávik, kuchař Emanuele Ridi a nebo legendární lyžař Alberto Tomba. „Myslím si, že sportovci a krásně ženy k sobě patří,“ vysvětlila Maláčová, proč pozvala do poroty právě Tombu.

Fotogalerie
18 fotografií