"Je to natočeno s maximálně únosnou autenticitou," přiznala šéfka projektu Soukromé pasti Tereza Kopáčová k filmu Tatínkova holčička, který vedle Miroslava Etzlera v maximálně odvážné roli představí mladičkou herečku Bereniku Kohoutovou (16), dceru spisovatelky Ireny Obermanové.

Scénáristka příběhu Petra Ušelová zase prozradila, že téma sexuálního zneužívání nezletilých v rodině před lety nabízela i v České televizi, kde jej odmítli realizovat kvůli strachu z negativních reakcí.

Fotogalerie
4 fotografie

"O tomto tématu je přitom nezbytné mluvit, protože nejnovější statistiky jsou děsivé. S nějakou formou sexuálního obtěžování má u nás nějakou zkušenost každá 4. dívka a každý 7. chlapec!" šokovala psycholožka Tamara Cenková.

Osvěta a prolomení tabu v problému, od něhož se mnozí raději odvrací, byla prý motivací i pro herce Miroslava Etzlera. "Přiznám se, že po prvním přečtení mě scénář šokoval. Ale protože jsem si o té problematice leccos přečetl, zjistil jsem, že skutečnost je stejně děsivá. Proto jsem neváhal a roli vzal," řekl Etzler, který byl až druhou volbou režiséra Petra Slavíka.

"Měl jsem strach, že postava Mirka Etzlera, který zároveň hraje v Pojišťovně štěstí by pro diváky mohla být matoucí. Jenže další skvělý herec, kterého jsem oslovil, tu roli odmítl. Bylo to prý pro něj příliš," dodal režisér Slavík.

SETKALI JSTE SE I VY S PODOBNÝM PROBLÉM A MÁTE POCIT, ŽE SE NEMŮŽETE NIKOMU SVĚŘIT? OBRAŤTE SE NA LINKU DŮVĚRY KRIZOVÉHO CENTRA - NA TELEFONNÍM ČÍSLE 241484149 NEBO 800 155 555 VÁM POMOHOU ODBORNÍCI.