„Samozřejmě že nebude, když si ho nepřál. My neustoupíme a rozloučíme se pouze v kruhu rodinném. Budeme ctít Jurajovo přání,“ prozradila pro Aha! o posledním rozloučení s režisérem jeho partnerka, která vše zařizuje spolu s jeho dětmi. Herz si také přál být rozprášen mezi vrbičkami na chalupě. „S rodinou tohle jeho kuriózní přání ještě pořádně zvážíme, ale asi to tak dopadne.“

„V létě ale, a to už jsem se rozhodla, uspořádám poprvé v životě na mé chalupě u Jindřichova Hradce, kde to Juraj tak miloval, velkou zahradní slavnost. Tam pozvu jeho nejbližší kolegy, přátele, kamarády a už se na to moc těším,“ plánuje Hudečková, která má nyní mobil plný esemesek s vyjádřením soustrasti. „Dostala jsem na mobil k dnešnímu dni 525 zpráv,“ svěřila se s tím, že na ně ještě neměla sílu nijak reagovat.

Všechno je pro ni teď až moc bolestné. Ostatně po boku Herze prožila celých devět let. Jelikož se ale nikdy nevzali, ze zákona po něm nic dědit nebude. Pomyslel na ni alespoň v poslední vůli? „To nemůžu vědět. Závěť ale Juraj napsal a je předmětem dědického řízení. A o tom, co tam je, jsme se nikdy nebavili,“ přiznala Martina. Ta se o režiséra starala i poslední půlrok, kdy na tom byl po mozkové atace zdravotně špatně a byl upoután na lůžko. Dokonce kvůli tomu odmítala i práci.

„Už jsem se nepouštěla do zkoušení nových her. To je moc práce mimo domov a to jsem nechtěla. Juraj mi dal tolik krásných let a já mu to všechno chtěla alespoň takhle vrátit. Dohrávala jsem už jen staré věci. To mne u Juraje na ty tři hodinky vždycky někdo zastoupil. Jeho syn Michal nebo zdravotní sestřička,“ popisovala herečka, která se ale už příští týden vrátí na jeviště.

Alespoň tak na chvíli bude moci opustit byt, kde je jí nyní po smrti partnera smutno. „Poté, co z obývacího pokoje vystěhovali Jurajovu polohovací postel, která mu vévodila, je tam nějak prázdno. Vůbec mi je tam moc smutno, bez uklidňujících prášků bych nebyla schopna vůbec usnout. I když toho stejně moc nenaspím, psychika se mnou dost mává,“ popsala česká dabérka Bridget Jones a Baby v Hříšném tanci a doplnila, že zvažuje, jestli se časem nepřestěhuje jinam.

VIDEO:  Spisovatelka Zinnerová o zesnulém Herzovi (†83): Byl vzteklý a šlo mu jen o peníze!

Video
Video se připravuje ...

Spisovatelka Zinnerová o zesnulém Herzovi (†83): Byl vzteklý a šlo mu jen o peníze! Petr Macek

 

Fotogalerie
24 fotografií