Jeho manželka vždy sebere všechny síly a říká mu: „Všechno bude zase dobrý!“ Přitom i uvnitř ní samé je rozechvělá dušička, která se o jeho budoucnost bojí 24 hodin denně. „Nespím. Dát si skleničku na kuráž? To už vůbec! Každý ráno se přemlouvám, abych do sebe dostala nějaký to jídlo a nějak to dala,“ řekla zničená Andrea Nedělnímu Blesku.

VIDEO: Hladovkou zesláblý Pomeje: V noci mu museli proříznout krk! Šlo o vteřiny!

Video
Video se připravuje ...

Hladovkou zesláblý Pomeje: V noci mu museli proříznou krk! Šlo o vteřiny! Tereza Kühnelová

Dceru Aničku (4) raději v těchto kritických dnech svěřila do péče rodičům v Lounech. „Nejsem ve stavu, kdy bych ji mohla mít doma,“ přiznává Andy, která za manželem do střešovické ÚVN jezdí denně a zůstává u něho na ORL hodiny. „Na Silvestra jsem tam i spala. Je pro mne hrozný vidět toho statečnýho, silnýho chlapa, jak tam nemohoucně leží. Vnímá, ale zatím nemluví. Kdyby si tu trubičku ucpal, tak by to asi šlo, ale stále ho to bolí...“ komentuje takřka v slzách.

Tvrdohlavě hraje vabank

Pomeje se rozhodl rakovinu vyhladovět drsným 42denním půstem, při kterém zhubl 25 kil. Ale přišly komplikace, dostal zápal plic a dusil se tak, že potřeboval tracheotomii, a jednu noc dokonce trávil v lékaři vyvolaném kómatu! Nyní čeká na vyšetření na tomografu, které ukáže stav nádorů. Už teď ale lékaři vidí jediné východisko: radikální operaci krku! Při ní by přišel o hlasivky a mluvit by mohl už jenom s pomocí tzv. slavíka, jako třeba Stanislav Fišer (86), slavný dabér Vinnetoua.

VIDEO: Jiří Pomeje je v umělém spánku.

Video
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
30 fotografií