Jen, co Richard Krajčo a David Švehlík opustili divadlo v Dolním Benešově, oznámili důvod.

„Dobrý večer, tohle je omluva všem, kteří dnes přišli na Deštivé dny do Dolního Benešova a kde jsme museli představení po půlhodině přerušit, protože jste od desáté do té pětadvacáté řady prostě neslyšeli. Bohužel jsme došli k závěru, že je hra v sále nehratelná a ztrácí to, co ji dělá tolik let výjimečnou. Nelze ji 2,5 hodiny jen a jen KŘIČET A ŘVÁT a v Davidově prvním monologu se to ukázalo naplno. Věříme, že pořadatelská agentura, která nás pozvala, se k tomu postaví čelem a zajistí buď jiný sál a my rádi zase přijedeme, nebo vám všem vrátí vstupné. Moc se ještě jednou omlouváme, stalo se to za dobu Deštivých dní a těch mnoha let poprvé. Pěkný večer přejeme. Richard a David,“ stálo v jejich vyjádření.

To pořadatele pochopitelně nenechalo chladným a vrátil jim úder. „Před každým představením probíhá zvuková zkouška a proběhla i v Benešově. Proběhla v pořádku, sám Richard řekl, že je v pohodě,“ sdělil Expres.cz pořadatel Tomáš Skupina. „Nikdo s daným prostorem neměl nikdy problém, že by neslyšel. Hrají zde i pražská zájezdová divadla, nikdo si nestěžoval a už vůbec v půlce nezastavoval a nerušil představení,“ dodal.

Navíc tvrdí, že za problémy si mohou i sami někteří diváci. Ti se během představení chovali velmi neukázněně. Nahlas křičeli, představení rušili svými příchody a odchody. „Za to, že jsou lidé burani a odchází od začátku představení na toaletu a pokřikují, za to nemůžeme,“ dodal s tím, že hlučné diváky pracovníci divadla upozorňovali, ať se zklidní. I přesto se pořadatel s vedením divadla nakonec dohodli, že divákům vrátí vstupné, ale náhradní termín představení se konat nebude. 

Fotogalerie
27 fotografií