Skoro tři čtvrtě hodiny se v sobotu odpoledne díval do čtrnáctimetrové hloubky pod Karlovým mostem. Ani přes opakované snahy kolemjdoucích se nechtěl pohledu od sousoší sv. Norberta, Václava a Zikmunda vzdát. Ať už herec do chladných vln skočil dobrovolně, nebo se do Vltavy nešťastně zřítil, svým zraněním podlehl v pondělí ráno.

Podle exkluzivních informací Blesku se ale neutopil! Z policejního spisu vyplývá, že byť ležel ve vodě tváří dolů nejméně 10 minut, v plicích měl vody jen nepatrné množství a podlehl mnohačetným poraněním! Ta si nejspíš způsobil o mostní pilíř či dopadem na vodní hladinu. Ze zprávy patologa vyplývá mj. i to, že měl i zlomenou páteř! Ukázalo se tak, že i kdyby se herce podařilo z vody vytáhnout rychleji, pád by stejně asi nepřežil...

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

Podle svědků ležel zraněný herec na hladině s ponořenou hlavou, v jednu chvíli se snažil udělat i pár temp. Dokonce se mu prý podařilo vynořit se na chvilku nad hladinu, pak ale bezvládně klesl do vody a přestal se hýbat.

Smutné povinnosti přivedly do Česka nejen vdovu po Janu Třískovi Karlu Chadimovou (76), ale i jejich starší dceru Karlu (48), které tatínek říkal Káka. Fotoreportéři Blesku ji zastihli, jak jde navštívit svou maminku, jež našla v Praze azyl na utajeném místě.

Dvojnásobná maminka, rodiči zvaná Káka, žije stejně jako její matka trvale v zámoří, konkrétně v Minnesotě. V roce 1993 si zahrála v Olmerově Nahotě na prodej a za velkou louží byla koordinátorkou štábů několika seriálů a filmů, včetně Formanova Muže na měsíci. Janu (44), druhou dceru Třísky a Chadimové žijící nedaleko rodičů v Los Angeles, dosud fotoreportéři Blesku v Česku nezastihli.

Video
Video se připravuje ...

Polští záchranáři, kteří vytáhli Třísku (†80) z vody: Bránili nám v tom! FTV Prima

Vše o Janu Třískovi naleznete: ZDE!

VIDEO: Jan Tříska a jeho 60 let v českém filmu

Video
Video se připravuje ...

Jan Tříska a jeho 60 let v českém filmu Youtube

Fotogalerie
50 fotografií