Do Vltavy se legendární herec zatím za nejasných okolností zřítil v sobotu kolem šestnácté hodiny. Zda skočil úmyslně, nebo se jednalo o nešťastnou náhodu, si nejsou jisti ani lidé, kteří na místě v osudný okamžik byli. Na okraji zídky nohama k Vltavě vedle sousoší sv. Václava, Norberta a Zikmunda přitom seděl dobrých čtyřicet minut.

To dokazují i exkluzivní fotografie Blesku, na kterých sedí v červené kšiltovce a opírá se o sochu. „Šli jsme kolem asi ve čtvrt na čtyři. Ptala jsem se ho, jestli by nebylo lepší si sednout obráceně. Odpověděl mi: »To je v pořádku.« Ještě jednou jsem se vrátila, ale velmi klidně mi odpověděl: »Takhle je mi dobře.«,“ popsala Blesku Jitka S.

„Nebyl dezorientovaný, vypadal spokojeně. Usoudila jsem, že ví, co dělá a šli jsme dál a to do tragédie bylo ještě 40 minut,“ dodala Jitka, která nebyla jediná, co se zajímalo o sedícího staříka na Karlově mostě. „Ani jsem nevěděl, že je to Tříska, to mi došlo až po chvíli,“ řekl Blesku člen ochranky mostu, který si nepřál být jmenován.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Tříska (†80): V posledním rozhovoru pro Blesk litoval, že nedostává ceny...  Petr Macek, Petr Soukup

„Napomenul jsem ho, on slezl, omlouval se a chvíli jsme tam spolu mluvili. Byl úplně v klidu, ani náznak nějakého smutku nebo sebevražedného úmyslu,“ dodal muž. Zatímco se hlídač vydal směrem ke Staroměstské mostecké věži, herec na most vylezl znovu a došlo k nešťastnému pádu.

Video
Video se připravuje ...

Co Jana Třísku (†80) tížilo na srdci? Svět je plný krutosti... Petr Soukup

Fotogalerie
24 fotografií