Každý den kromě víkendů teď jezdí do Nemocnice Motol, kde ho v přesně daný čas čeká ozařování. „Musím se vysvléct do půli těla, aby mi mohli dát po prsa masku. Potom mě přikurtují, abych se nemohl pohnout ani o milimetr, zaměří mě a začnou vypalovat,“ popsal Pomeje celou proceduru.

Ozařuje se prý po dvou minutách a za čtvrt hodiny může z nemocnice odjet. „Chvilku jsem z toho přešlý. Taky to potom trochu pálí,“ postěžoval si herec Blesku.

„Vypálí mi prý fousy, budu mít spálený krk. Ale jinak jsem v pohodě. A vlastně je mi dobře, když mi v krku vypalují ty ďoury – jen houšť, ať ta bestie definitivně zmizí!“ pokračoval.

Už dokonce začíná pociťovat následky radioterapie. Od prvního ozařování třeba shodil sedm kilo. „Nemám vůbec na nic chuť. Prý ji ztratím úplně. Teď mi zatím připadá všechno slaný, i když jím čokoládu,“ prozradil Pomeje.

„Všichni mi říkají, jak mi to sluší. Radši bych ale byl tlustej!“ dodal rozhodně herec, který musí podstoupit celkem pětatřicet ozařování. A potom se teprve uvidí…

V Thajsku mluvil, teď se o hlas bojí

Než Jiří Pomeje nastoupil do Motola, strávil čtrnáct dní v Thajsku, kde jeho manželka, dýdžejka Andrea (29), měla práci. „Doktoři mi tu cestu jen schválili. A taky se mi tam skvěle u moře dýchalo. Dokonce se mi i líp mluvilo. Teď po tom ozařování už zase jen sípu,“ řekl nám hlasem, který potvrzoval, že mluví pravdu.

Jelikož se hlasem živí, před operativním zákrokem a chemoterapiemi dali přednost ozařování. „To by mi hlas vzalo úplně. U ozařování, když bude všechno probíhat dobře, se mi hlas vrátí na pětaosmdesát až pětadevadesát procent. Už ale nikdy nebude takový, jako jsem měl…“ konstatoval Pomeje.

Video
Video se připravuje ...

Pomeje má rakovinu! Smůla se na něj lepí celý život, mluvil o dluzích i sebevraždě! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová,Jan Jedlička

Fotogalerie
51 fotografií