„Píchám si inzulin. Jsem silný diabetik, ale takhle jsem ještě nikdy nezkolaboval!“ Těmito slovy nás písničkář včera přivítal ve svém domě v Lukách pod Medníkem.

Ke kolapsu došlo v neděli, když zpíval na slavnostech piva ve Svijanském Újezdě. „Bylo tam asi patnáct tisíc lidí, nádherná atmosféra. Nějak jsem to ale všechno přehnal. Potom jsem si doma píchl inzulin a už houkala záchranka,“ vysvětluje mladší z bratří Nedvědů.

Kvůli zdravotní indispozici musel zrušit pondělní koncert na Slovensku. „Radost z toho vážně nemám. Nejsem zvyklý něco rušit,“ stýská si František, kterého sanitka včera ráno přivezla z Homolky domů. „Přijela i manželka, která přes týden pracuje v Praze. Syn se snachou, kteří bydlí v domku vedle, nás pozvali na špagety a je mi už hej,“ tvrdí Nedvěd s tím, že špagety na diabetes určitě může.

„No nevím, v tom pomodoro z rajčat je cukr! No ale víte, manžel má svou diabetickou dietu,“ vkládá se do hovoru Nedvědova manželka Marie. „Třeba si nutně musí dát kávu s cukerínem, protože tvrdí, že cukr by ho zabil. K té kávě si ale dá s chutí přeslazený dort. A nikoli cukerínem…“ neodpustí si rýpnutí do manžela.

František se brání: „Mohu všechno, ale poskrovnu! Rád si dám i dobrou pálavu z Moravy. Ještě mě nezabila! A k tomu bych si dal ten sladký dort…“ zahrává si písničkář, na kterém ale bylo vidět, že mu už je zase hej.

Fotogalerie
11 fotografií